Δυτική Ελλάδα

Αυτοκινητόδρομοι: Σε τελικό στάδιο η αναθεώρηση των συμβάσεων

epi-aftokinitodromoi

Για προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης του ζητήματος των παραχωρήσεων αυτοκινητοδρόμων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν.

«Πιστεύω βάσιμα ότι (σ.σ οι παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων) θα εγκριθούν ως έργα μεγάλης κλίμακας συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ στο εγγύς μέλλον» υπογραμμίζει ο γερμανός Επίτροπος.


Σημειώνεται ότι ο Επίτροπος Χαν θα επισκεφθεί την Κέρκυρα (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων) και τα Ιωάννινα (Περιφέρεια Ηπείρου), στις 4 και 5 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την τέταρτη επίσκεψή του φέτος, που αποτελεί μέρος της περιοδείας που πραγματοποιεί στις 13 ελληνικές Περιφέρειες προκειμένου να βοηθήσει τους τοπικούς εκπροσώπους και τους επιχειρηματίες στο σχεδιασμό των προγραμμάτων για το διάστημα 2014-2020.

Η δήλωση Χαν:

«Είμαι πολύ σίγουρος ότι βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης του ζητήματος των παραχωρήσεων αυτοκινητοδρόμων. Πιστεύω βάσιμα ότι θα εγκριθούν ως έργα μεγάλης κλίμακας συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ στο εγγύς μέλλον.

»Αυτό είναι εφικτό χάρη στην εξαιρετική συνεργασία που έχουμε εγώ και οι υπηρεσίες μου με τις ελληνικές αρχές. Όπως μου αναφέρουν οι υπηρεσίες μου, έχουν λάβει από την Αθήνα τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για την έγκριση των έργων κατασκευής αυτοκινητοδρόμων με εξαίρεση την τελική επιβεβαίωση από ελληνικής πλευράς ότι έχουν συναφθεί όλες οι συμφωνίες με τα ενδιαφερόμενα μέρη στην Ελλάδα. Μόλις έχουμε αυτή την πληροφορία, η έγκριση θα είναι δυνατή.

»Έχω πλήρη επίγνωση της σημασίας των έργων αυτών για την ελληνική οικονομία και του σημαντικού ρόλου των περιφερειακών ταμείων της ΕΕ για την πορεία της Ελλάδας προς την ανάπτυξη και για την υποστήριξη των πολιτών της.»

Πηγή: http://www.skai.gr/

ypodomes.com

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button