Γεγονότα

Αυτοκινητόδρομοι: Η αναμονή προκαλεί προβληματισμό και ανασφάλεια

epi-ioniaodos1

Η μεγαλύτερη απογοήτευση του 2013 ήρθε πριν από λίγες μέρες όταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση δια στόματος Χαν διαμηνύθηκε πως η απόφαση για την χρηματοδότηση των υπό κατασκευή (παγωμένων όμως) αυτοκινητόδρομων αναβάλλεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και το σύνολο της χρηματοδότησης για τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Ήδη στις κοινοπραξίες παραχώρησης επικρατεί συναγερμός καθώς όλο το τελευταίο διάστημα είχε καλλιεργηθεί η πεποίθηση πως ο Σεπτέμβριος θα είναι οριστικά ο μήνας πλήρους επανέναρξης των έργων.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com  τα έργα τόσο στην Ολυμπία Οδό όσο και στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου είναι περιορισμένης δράσης και σε καμία περίπτωση δεν είναι στο μέγεθος πλήρους απασχόλησης όλων των εργοταξίων. Τα πράγματα είναι χειρότερα σε Ε65 και Ιόνια Οδό. Εδώ ακόμα δεν έχει εμφανιστεί μπουλντόζα, ούτε για επικοινωνιακούς λόγους και είμαστε δύο βήματα πιο πίσω σε σχέση με Ολυμπία Οδό και Α.Ο.

Τι γίνεται;
Τα εργοτάξια θα συνεχίζουν εργασίες όσο θα υπάρχει χρηματοδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο και θα αναμένεται η έγκριση από την ΕΕ και τις Τράπεζες. Εδώ πρέπει να πούμε πως αναφορικά με τις Ελληνικές τράπεζες που συμμετέχουν στο εγχείρημα, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με τις τράπεζες εξωτερικού που είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικές.
Η αισιοδοξία υπάρχει ακόμα στο Υπουργείο Υποδομών και αν δεν υπάρξουν άλλα πισωγυρίσματα θεωρούν πως μέσα στον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η πανηγυρική έγκριση της ΕΕ για να πάνε οι αναθεωρημένες συμβάσεις στην Βουλή των Ελλήνων για επικύρωση.
Πηγές από τις κοινοπραξίες μιλούν για νέο χρονικό κενό και για νέες καθυστερήσεις που θα φέρουν τα έργα να παραδίδονται αργότερα από το προβλεπόμενο. Άγνωστο παραμένει το χρονοδιάγραμμα και στους 4 αυτοκινητόδρομους.
Όπως και αν έχει η φιέστα του περασμένου Απριλίου αποδεικνύεται πρόχειρη και βιαστική αλλά τουλάχιστον έδωσε ζωή στην Ολυμπία Οδό έστω και σε κάποια εργοτάξια ενώ στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και τις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα έργα γίνονται εδώ και ένα χρόνο.
ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close