Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αυτές είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Θρίλερ με τις ουσίες που εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα.

Όπως προκύπτει από τις τοξικολογικές εξετάσεις, εκτός της κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη σε θανατηφόρα δόση, εντοπίστηκαν τα αναισθητικά λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη, καθώς και βενζοδιαζεπίνες. Σημειώνεται ότι τις επόμενες δέκα μέρες αναμένεται από την άτυπη επιτροπή που εξετάζει τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών υπό τον ιατροδικαστή Νίκο Καρακούκη και το πόρισμα για τη Μαλένα.

“Oι βενζοδιαζεπίνες έχουν αγχολυτικές, υπνωτικές, αντιεπιληπτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες, η κύριά τους όμως ένδειξη είναι η βραχυχρόνια συμπτωματική αντιμετώπιση του έντονου, παθολογικού άγχους και της αϋπνίας. Συνιστώνται μόνο όταν η διαταραχή είναι σοβαρή, περιορίζει τις δραστηριότητες του ασθενή ή του προκαλεί έντονη δυσφορία. Δεν έχουν ένδειξη στο άγχος και στην υπερένταση που συνδέονται με προβλήματα της καθημερινής ζωής. Η αγωγή θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν βραχύτερης διάρκειας.


Γενικά η συνολική διάρκεια της αγωγής δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 8-12 εβδομάδες, συμπεριλαμβανόμενου και του χρόνου σταδιακής διακοπής της. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δυνατόν να απαιτηθεί παράταση της αγωγής πέραν της μέγιστης συνιστώμενης διάρκειας.

Ορισμένες βενζοδιαζεπίνες χορηγούνται και στο σύνδρομο στέρησης του οινοπνεύματος (delirium tremens), ως συμπληρωματική θεραπεία. Σχετικές ενδείξεις αποτελούν οι νυχτερινοί εφιάλτες και η υπνοβασία, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί ανεπιθύμητες ενέργειες και επιπλοκές που κάνουν προβληματική τη χρήση τους. H χορήγησή τους σε παιδιά πρέπει κατά το δυνατόν να αποφεύγεται” αναφέρεται στον οδηγό φαρμάκων “Γαληνός”.

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Δείτε τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας από την ιστοσελίδα e-reportaz

enikos.gr, ereportaz.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button