ΕκπαίδευσηΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αυτές είναι οι 20 σχολές με τις υψηλότερες βάσεις

Στην κορυφή οι ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές αλλά και οι στρατιωτικές καθώς έχουν εγγυημένη επαγγελματική αποκατάσταση -Δείτε αναλυτικά τις βάσεις

Χρονιά με σημαντικές ιδιαιτερότητες η φετινή για όσους διαγωνίστηκαν για μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα άριστα γραπτά ήταν μεν λιγότερα από την περασμένη χρονιά, ωστόσο οι εισαχθέντες ήταν περισσότεροι συγκριτικά με πέρσι. Με μια πρώτη ανάγνωση, θα έλεγε κανείς ότι η πτώση των βάσεων δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν, με τις πολυτεχνικές σχολές και τις ιατρικές να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.


Εμφανής ήταν, ωστόσο, η πτώση στις σχολές του θεωρητικού πεδίου με τη Νομική Αθηνών να πέφτει κάτω από 18.000.

Στην τριάδα των υψηλότερων βαθμολογικά σχολών η Αρχιτεκτονική Αθηνών με 19.285 μόρια, η Ιατρική Αθήνας με 18.800 μόρια και η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με 18.600 μόρια.

Ακολουθούν, στην επόμενη τριάδα, η Ιατρική Θεσσαλονίκης με 18.550 μόρια, η Ιατρική Πάτρας με 18.505 μόρια και η πολυτεχνική σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με 18.470 μόρια.

Δεύτερη σε δυσκολία εισαγωγής από τις πολυτεχνικές σχολές οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί με βάση 18.196 μόρια. Ως επί το πλείστον, την 20άδα των υψηλότερων σχολών απαρτίζουν οι ιατρικές, ενώ μέσα στη λίστα και η σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη με 18.275 μόρια.

protothema.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button