Γεγονότα

Αυτά που ξέρουμε απάντησε ο Καλογιάννης για την Ιόνια

ionia-klokova

 Σε απάντηση της επιστολής του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού σχετικά με την επανεκκίνηση του έργου της Ιόνιας Οδού, που στάλθηκε στις 19 Απριλίου 2013 προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σταύρος Καλογιάννης, γνωστοποιεί με έγγραφη απάντησή του τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το έργο. Ουσιαστικά ο αναπληρωτής υπουργός δεν λέει κάτι νεώτερο, αλλά ενημερώνει για τα ήδη γνωστά, δηλαδή για τις συζητήσεις με τις Τράπεζες που είναι σε εξέλιξη αλλά και την εμπλοκή με την χάραξη της Ιόνιας στην Κλόκοβα εξαιτίας προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός αναφέρεται στον βασικό σχεδιασμό του συγκεκριμένου τμήματος που προβλέπει γέφυρες και όχι σήραγγα

Η απάντηση του κ. Καλογιάννη, απευθύνεται στους δημάρχους Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου  και αναφέρει συγκεκριμένα:

“Κύριε Δήμαρχε,

Σε απάντηση των ανωτέρω σχετικών εγγράφων και προς ενημέρωσή σας, αναφορικά με το έργο της Ιόνιας Οδού, σας πληροφορούμε τα εξής:

Μετά από δύο χρόνια αναστολής των εργασιών στην Ιόνια οδό, όπως και στα άλλα έργα Παραχωρήσεων, το Ελληνικό Δημόσιο και οι εταιρείες της Παραχώρησης και της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας, κατέληξαν σε συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε από το Υπουργείο.

Παράλληλα, συνεχίζονται σε τελικό στάδιο οι συζητήσεις με τις δανείστριες Τράπεζες, ώστε να γίνει επανεκκίνηση των εργασιών στο έργο.

Αναφορικά με τη χάραξη στην περιοχή της Κλόκοβας, για την οποία γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα σχετικά έγγραφα, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Βασικό Σχεδιασμό του έργο, στην περιοχή της Κλόκοβας προβλέπεται η κατασκευή γεφυρών για τον ένα κλάδο του αυτοκινητοδρόμου και βελτίωση της υφιστάμενης Εθνικής οδού για τον δεύτερο κύκλο.

Όπως γνωρίζετε, η καθυστέρηση των εργασιών στην υπόψη περιοχή, οφείλεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από την Άνοιξη του 2009, με αίτημα ακύρωσης της ΚΥΑ έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων της χάραξης, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί σχετική απόφαση.

Το Υπουργείο, σε συνεννόηση με τον Παραχωρησιούχο, εξετάζει τη βελτιστοποίηση της χάραξης σε όλο το μήκος της Ιόνιας, από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι δεν έχει τεθεί θέμα ακύρωσης του έργου κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας οδού στην περιοχή της Κλόκοβας.

 Με φιλικούς χαιρετισμούς

Σταύρος Ελ. Καλογιάννης”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button