ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

«Αξιοπιστία και Προοπτική για το Δήμο Θέρμου»: «Πλήρης απαξίωση του Δημόσιου Απολογισμού Πεπραγμένων»

Για «πολύπλευρη και πλήρη απαξίωση και του Νόμου και του θεσμού, κυρίως όμως πλήρης η απαξίωση των δημοτών» κάνει λόγο η παράταξη «Αξιοπιστία και Προοπτική για το Δήμο Θέρμου», με επικεφαλής τον Θεόδωρο Κασόλα, σε ότι αφορά τον τον Δημόσιο Απολογισμό Πεπραγμένων του Δήμου Θέρμου.

Αναλυτικά:


Ο Δημόσιος Απολογισμός Πεπραγμένων, αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή για την κάθε Δημοτική Αρχή, γιατί της παρέχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο που υλοποίησε κατά την προηγούμενη χρονιά, τις δράσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς,  τις προς διόρθωση αβελτηρίες που διαπίστωσε κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Για τον Δημόσιο Απολογισμό Πεπραγμένων, ισχύουν όλες εκείνες οι απαραίτητες νομικές διατάξεις (Ν.3463/06 – άρθρο 217, ΦΕΚ 114 Α’), για τις οποίες φρόντισε ο Νομοθέτης, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να ενημερώνει τους δημότες, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης, κι όλα αυτά προκειμένου να διαφυλαχτεί αλώβητο το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Νόμος ορίζει πότε, που και πώς πρέπει να γίνει η ειδική αυτή συνεδρίαση, ποιοί μπορούν να συμμετέχουν σ΄ αυτήν κ.α.

Στην ειδική λοιπόν συνεδρίαση της 17ης Δεκεμβρίου, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, κι ύστερα από εξάμηνη καθυστέρηση, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, να ξεκινήσει η συνεδρίαση με απόντα τον δήμαρχο, ο οποίος απουσίαζε σε μεγάλο μέρος της συνεδρίασης. Δεν ήταν παρόν αντιδήμαρχος, να διαβάσει έστω, τον Απολογισμό πεπραγμένων που του αντιστοιχούσε. Δεν εξέφρασαν άποψη οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Ο συνδυασμός του κ. Κουβαρά, εκπροσωπούμενος απ΄ τον ίδιο και την κ. Μαριάνθη Κωτσαρέλλη ήταν απών. Ο κ. Κων. Μαραγιάννης εξέφρασε τα παράπονά του και αποχώρησε.

Με λίγα λόγια, πολύπλευρη και πλήρης η απαξίωση και του Νόμου και του θεσμού, κυρίως όμως πλήρης η απαξίωση των δημοτών μας.

Οι  ομιλήσαντες εξήντλησαν τον χρόνο τους στην ανάγνωση πολλών, πάρα πολλών αριθμών, κι αρκέστηκαν μονο σ΄ αυτό. Ελάχιστα αυτά που ειπώθηκαν για την ταμπακιέρα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με σειρά ερωτήσεων, παρεμβάσεων, αλλά κυρίως με κατάθεση απόψεων και θέσεων, άσκησε κριτική για το έργο που ισχυρίζεται πως έκανε ή θα κάνει η διοίκηση του Δήμου, ένα έργο όμως που το ακούμε επί επτά πλέον χρόνια, αλλά δεν το βλέπουμε.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επέκρινε την διοίκηση, για τον άκομψο κι ανάλγητο τρόπο με τον οποίο εργαλειοποιεί το εργασιακό και χρησιμοποιεί τις δυνατότητες που έδωσε η πολιτεία στα δίμηνα, για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Ειδική περίπτωση, η ειδική συνεργάτιδα και νύν γραμματέας του δημάρχου, πού ήταν υποψήφιά του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στηλίτευσε την εργοπενία, αλλά και την συνεχιζόμενη πρακτική της διοίκησης του Δήμου να οικειοποιείται έργα της Περιφέρειας.

Επικρίθηκε η διοίκηση του Δήμου απ΄ την αντιπολίτευση, διότι  δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφερθεί στις πολύ σημαντικές ενέργειες υποβάθμισης της περιοχής που έγιναν (κλείσιμο ΕΤΕ,  υποβάθμιση υποκαταστήματος  ΕΛΤΑ, κλείσιμο των Σφαγείων, κλείσιμο των Λουτρών Μυρτιάς) ενέργειες που είχαν μεγάλο αντίκτυπο στην περιοχή, ενέργειες στις οποίες η διοίκηση του Δήμου απλώς παρέστη…. με τα χέρια κάτω.

Επικρίθηκε η διοίκηση του Δήμου απ΄την αξιωματική αντιπολίτευση, διότι δεν παρουσίασε κανένα αποτέλεσμα στην διασύνδεση της περιοχής με τις μεγάλες όμορες πόλεις.

Για όλες αυτές τις αδυναμίες που παρατηρούνται επί σειρά ετών, οι μόνοι υπαίτιοι είναι οι διοικούντες. Αν δεν αλλάξουν ρώτα και λογική, είναι βεβαία κι ίσως μη αναστρέψιμη η παρακμιακή πορεία του τόπου, είναι βεβαία η ερημοποίησή του. Με πλακοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και λογικές εργαλειοποίησης των παρεχομένων δυνατοτήτων, με κύρια στόχευση την αύξηση της πελατεικής βάσης, δεν είναι δυνατή όχι μόνο η ανάπτυξη, αλλά ούτε η μείωση της αναμφισβήτητης πλέον παρακμιακής πορείας του τόπου, που πολύ φοβούμαστε θα επιβεβαιωθεί με την εν εξελίξει απογραφή.

Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από παλιομοδίτικους τακτικισμούς. Ο τόπος έχει ανάγκη από ανθρώπους με όραμα, γνώση, ικανότητες και βούληση, που θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα σταματήσουν την καθοδική πορεία του τόπου, θα αξιοποιήσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής, θα κάνουν πράξη τις τομές εκείνες που έχει ανάγκη ο τόπος μας στα πλαίσια της επιβεβλημένης κι αναγκαίας όσο ποτέ άλλοτε αναπτυξιακής της προοπτικής.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button