Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Αχελώος και η Αιτωλοακαρνανία καταστρέφονται προς όφελος του Θεσσαλικού κάμπου

Στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι η εκτροπή του Αχελώου, σύμφωνα με υπόσχεση του Υπουργού κ. Βορίδη, θέλοντας να δώσει λύση στην λειψυδρία και την ερημοποίηση του Θεσσαλικού κάμπου – «Έρημη και έρμαιη πολιτικών συμφερόντων για μια ακόμη φορά η Αιτωλοακαρνανία» τονίζει σε ανακοίνωση το Σωματείο Ανάδειξης «ΑΧΕΛΩΟΣ».

Συγκεκριμένα από το Βήμα του 8ου Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας, που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανέφερε επί λέξη: “Να προσεγγίσουμε το έργο του Αχελώου με την περιβαλλοντική του διάσταση, καθώς έχουμε προβλήματα ερημοποίησης στον κάμπο της Θεσσαλίας“. Την πρόθεσή του αυτή χαιρέτισε με ανακοίνωση ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας που είχε επισκεφθεί τον Υπουργό για να πιέσει το θέμα επίλυσης της λειψυδρίας.


Το γεγονός αυτό μόνο απαρατήρητο δεν πρέπει να περάσει για την Αιτωλοακαρνανία, καθώς δημιουργεί αλυσιδωτές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον κάτω ρου του ποταμού, κινδύνους που επισημαίνει με ανακοίνωση του το Σωματείο Ανάδειξης «ΑΧΕΛΩΟΣ».

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ανάδειξης «ΑΧΕΛΩΟΣ»:

«Έρημη και έρμαιη πολιτικών συμφερόντων για μια ακόμη φορά η Αιτωλοακαρνανία»

Με απογοήτευση και οργή ενημερωθήκαμε από δημοσίευμα του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης από το βήμα του 8ου Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας τους υποσχέθηκε την εκτροπή του Αχελώου, ως χριστουγεννιάτικο δωράκι προς τον κάμπο της Θεσσαλίας.
Όπως διαπιστώνουμε το περιβαλλοντικό έγκλημα συνεχίζεται με τη σφραγίδα της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό άλλωστε να έχει προαναγγέλλει από τις πρώτες ημέρες της θητείας του την μερική εκτροπή του Αχελώου για την αντιμετώπιση της ερημοποίησης και την επίλυσης της λειψυδρίας του θεσσαλικού κάμπου.

Ως Σωματείο Ανάδειξης «ΑΧΕΛΩΟΣ», συμμεριζόμενοι την αγωνία των Θεσσαλών, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον τόπο μας ενημερώνοντας τους παραποτάμιους κατοίκους και ευρύτερα τους Αιτωλοακαρνάνες ότι η εν λόγω εκτροπή θα έχει μόνο καταστροφικές συνέπειες για τον ποταμό Αχελώο και το υδατικό δυναμικό της δυτικής Ελλάδος.

Τα χρυσοπληρωμένα φαραωνικά έργα στον άνω ρου και η εκτροπή του Αχελώου θα καταποντίσει ορεινές κοιλάδες και φυσικά οικοσυστήματα με αποκορύφωμα την ολική καταστροφή του ευάλωτου δέλτα των εκβολών στα χωριά των Οινιάδων όπου σχηματίζονται μοναδικοί υδροβιότοποι, έχοντας μάλιστα άμεσο αντίκτυπο στις καλλιέργειες και την εύφορη γη μας.

Η ανθρώπινη παρέμβαση με στόχο να τιθασεύσει την ορμή του ποταμού και να τον εγκιβωτίσει με αλλεπάλληλα φράγματα ισοδυναμεί με την αφαίρεση κατά τη μυθολογία του «κέρατος της Αμάλθειας» και επιβάλλει μια περιβαλλοντική πανωλεθρία που δεν αποσκοπεί στη πρόοδο και στην ευημερία του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αιτωλοακαρνανία, στο πέρασμα των χρόνων, έχει ξεζουμίσει κάθε πόρο της προς όφελος της υπόλοιπης ενδοχώρας με τους πολιτικούς εκπροσώπους να μην ασκούν με αποφασιστικότητα την απαραίτητη πίεση για τη προστασία και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των κατοίκων της. Είναι ξεκάθαρο γεγονός ότι η Αιτωλοακαρνανία θυσιάζεται ξανά, αυτή τη φορά, για τα μάτια του θεσσαλικού κάμπου.

Από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις συλλογικότητες του άνω ρου προκειμένου να αποφευχθεί η εγκληματική εκτροπή του ποταμού.

Ζητάμε από τους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού να μας ενημερώσουν σχετικά με την εξέλιξη του έργου στον πάνω ρου του ποταμού που θα επηρεάσει τον κάτω ρου και κατά συνέπεια την εκλογική τους περιφέρεια.

Ζητάμε από τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας να αντισταθούν με κάθε Μέσο στην περιβαλλοντική καταστροφή του νομού προς όφελος των Θεσσαλών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ!!!

iaitoloakarnania.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button