ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Πιο αυστηροί οι έλεγχοι στους αυτοκινητοδρόμους ενόψει Πάσχα

Αυστηρότερους ελέγχους των μετακινήσεων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους ενόψει του Πάσχα στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων απέναντι στον κορονοϊό, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής με σημερινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό (REAL FM).

«Η όποια απόφαση δε θίγει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν κάνουν καταχρήσεις στις μετακινήσεις τους. Για τις ημέρες του Πάσχα εξετάζονται κάποια σενάρια για τον περιορισμό τους, διότι, βάζουν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο και τους ανθρώπους και τις περιοχές στις οποίες μεταβαίνουν» σημείωσε ο κ. Καραμανλής.


Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι έλεγχοι θα αυστηροποιηθούν πολύ ώστε να διασφαλιστεί ότι εκείνες τις ημέρες που η επιθυμία για εξόδους αναμένεται να είναι μεγαλύτερη, τα οχήματα που θα κυκλοφορούν στους αυτοκινητοδρόμους θα είναι τα απολύτως απαραίτητα με προτεραιότητα στα φορτηγά Δημόσιας Χρήσης, η κίνηση των οποίων χωρίς περιορισμούς είναι κρίσιμης σημασίας για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς.

«Η κυβέρνηση θα εξετάσει σοβαρά όλα τα δεδομένα και προσπαθούμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι, ορισμένες μετακινήσεις πρέπει να γίνονται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει π.χ. να δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις που έχουν να κάνουν με την εφοδιαστική αλυσίδα. Επομένως, θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τους αυτοκινητόδρομους, αλλά θα πρέπει να μετακινηθούν αυτοί που έχουν λόγο».

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για ολικό κλείσιμο των αυτοκινητόδρομων, καθώς αυτό θα ήταν ένα μέτρο που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα, αλλά για αυστηρούς ελέγχους.

Στην ίδια κατεύθυνση η κυβέρνηση εξετάζει ήδη και την αυστηροποίηση των μετακινήσεων εντός της Αθήνας μειώνοντας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον αριθμό των επιτρεπόμενων εξόδων μέσω αποστολής γραπτών μηνυμάτων.

Παράταση συμβάσεων

Την παράταση των συμβατικών προθεσμιών των δημοσίων συμβάσεων του υπουργείου εξαιτίας των καθυστερήσεων που προκαλούνται λόγω της πανδημίας του κορονοιού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών.

Για το σκοπό αυτό έχει εκδοθεί και μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία εξουσιοδοτείται ο υπουργός να παρατείνει τις σχετικές προθεσμίες.

Αναφορικά με τη λειτουργία των εργοταξίων αυτήν την περίοδο, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε την απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας των ειδικών και του υπουργείου Υγείας για τους εργαζομένους στα εργοτάξια τόσο στα υπόγεια έργα, όσο και στα εργοτάξια σε χώρους ανοιχτούς.

Μαρία Λιλιοπούλου

Πηγή
ethnos.gr
Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button