Κορωνοϊός και τράπεζες: Αυξάνεται το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές στα 50 ευρώ

Τα χνάρια χωρών όπως η Μάλτα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, που προχώρησαν πρόσφατα σε αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών, ως απόρροια του κορωνοϊού, ακολουθεί και η Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, από την Παρασκευή 27/3 θα επιτρέπονται οι ανέπαφες συναλλαγές χωρίς ΡΙΝ έως και το όριο των 50 ευρώ από 25 ευρώ μέχρι πρότινος. «Η απόφαση κρίθηκε αναγκαία από όλους τους εμπλεκόμενους -συστημικούς ομίλους, εκδότες καρτών (Visa και Mastercard) και Ελληνική Ενωση Τραπεζών (ΕΕΤ)- στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας περιορισμού της χρήσης μετρητών, αλλά και ενίσχυσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών», σημειώνουν στον Ελεύθερο Τύπο αρμόδιες πηγές, εξηγώντας πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι σχετικές τροποποιήσεις στα τερματικά.


Αξίζει να επισημανθεί πως μετά την επιβολή των capital controls οι ανέπαφες συναλλαγές αναδείχθηκαν στο βασικό μέσο πληρωμών των Ελλήνων, με σχεδόν έξι στις 10 να γίνονται ανέπαφα. «Στην προσπάθεια ενίσχυσης των ανέπαφων συναλλαγών, στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού (Covid-19), οι κυβερνήσεις κάποιων κρατών αποφάσισαν την αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Viva Wallet και συνεχίζει: «Πιο συγκεκριμένα:

* Ελλάδα: Από 25 ευρώ σε 50 ευρώ.

* Μάλτα: Από 20 ευρώ σε 50 ευρώ.

* Τουρκία: Από 120 λίρες σε 250 λίρες.

* Ιρλανδία: Από 30 ευρώ σε 50 ευρώ.

* Πορτογαλία: Από 25 ευρώ σε 50 ευρώ.

* Πολωνία: Από 50 ζλότι σε 100 ζλότι.

* Ηνωμένο Βασίλειο (από 1ης Απριλίου): Από 30 λίρες σε 45 λίρες».

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία ανακοινώνει πως έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης των τερματικών της, που υποστηρίζουν ανέπαφες συναλλαγές, έτσι ώστε τα τερματικά της να αποδέχονται σταδιακά το υψηλότερο όριο.

eleftherostypos.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom