Άτυχος και φλύαρος: Λάρισα-Παναιτωλικος 1-0

Γκολ από τα αποδυτήρια

Από μια « σπόντα» στο 2΄ η Λάρισα σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, παίρνοντας τη νίκη χωρίς να είναι καλύτερη από την ομάδα του Παναιτωλικού.

Με νέο τεχνικό τον Ιταλό Τζιανλούκα Φέστα η Λάρισα έπαιξε καλύτερα μόνο το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ στη συνέχεια κλείστηκε στα καρέ της με μοναδικό στόχο τη διαφύλαξη του υπέρ της σκορ.

Ο Παναιτωλικός για περισσότερα από 80 λεπτά είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας (30-70), ωστόσο αυτή δεν έφτανε για να πάρει κάτι απ’ αυτό το παιχνίδι.


Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν σπάνια ο Παναιτωλικός έχει γυρίσει παιχνίδι, για αυτό ακριβώς το λόγο ήταν καταδικαστικό για αυτόν το γρήγορο γκολ της Λάρισας στην εξέλιξη του αγώνα.

Το γκολ από τα «αποδυτήρια» που δέχτηκε ο Παναιτωλικός τον άγχωσε και ήταν η βασική αιτία να κυνηγάει το σκορ στο υπόλοιπο του ματς, δημιουργώντας ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Μπορεί η ομάδα του Τραϊανου Δέλλα να είχε την κατοχή, ωστόσο διακατεχόταν από φλυαρία και νωθρότητα, χωρίς αυτοματισμούς και επιρρεπής στα λάθη.

Μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής ο Παναιτωλικός έμεινε στους 5 βαθμούς παρότι αγωνιζόταν με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους μ’ αυτόν. Σίγουρα το ξεκίνημα δεν είναι ιδανικό αλλά είναι νωρίς ακόμη για να διορθωθούν κάποια πράγματα και να πάρει η ομάδα τα πάνω της.

Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Το σχήμα(4-2-3-1) ήταν το ίδιο με αυτό με τη Λαμία και η μόνη αλλαγή από πλευράς παιχτών ήταν αυτή του Χαντάκια με τον Άργκους. Ο Καμαρά με την είσοδό του πέρασε στην κορυφή της επίθεσης και ο Μοράρ στα πλάγια. Προς το τέλος που πέρασε και ο Λουσέρο ο Έρικσον κάλυψε το κενό του Χαντάκια.

Η Λάρισα έπαιξε με 3-5-2 σχεδόν σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗ

Ο Αρτινός ρέφερι δεν έκανε το μεγάλο λάθος, έδειξε πολλές κίτρινες κάρτες, σε γενικές γραμμές ήταν καλός. Ίσως το χτύπημα του Ζίζιτς στον Καμαρά στο 85΄ θα έπρεπε να είναι κόκκινη κάρτα.

Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2΄ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πίτι η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά από τους αμυντικούς και Μιλοσάβλιεβιτς από το ύψος της περιοχής σούταρε η μπάλα βρήκε στον Χαντάκια άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.
27’ μακρινό σουτ Μαρινάκη άουτ

28΄ μακρινό σουτ Μάζουρικ άουτ

32΄επικινδυνο γύρισμα Τσοκάνη προς το ύψος του πέναλτι πρόλαβαν και απομάκρυναν οι αμυντικοί της Λάρισας.

44΄φάουλ Μάζουρικ άουτ
51΄ σουτ έξω από την περιοχή του Μιχάι δύσκολα απέκρουσε ο Κρίστινσον

62΄ ο Ντέλετσις πέρασε τον Κυριακίδη και σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ

77΄ ο Μοράρ βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα αμυντικού, χωρίς ο διαιτητής να δείξει κάτι.

Από την ομάδα του Παναιτωλικού δεν υπάρχει κάποιος παίχτης που να διακρίθηκε, καθώς όλοι τους κυμάνθηκαν στη μετριότητα.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γκόλιας, Μόρας, Ζίζιτς, Καρανίκας, Ντέλετιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπάλλας (68′ Κοέφ), Πίτι (75′ Μορσί), Κούνιτς.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Χαντάκιας (72′ Λουσέρο), Μιχάι, Τσοκάνης, Ερικσον, Μάρκος Πάουλο, Ουίλιαν (61′ Καμαρά), Ντίας, Μάζουρεκ (78′ Μανά), Μοράρ.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Super League ΑΕΛ Λάρισα Παναιτωλικός