Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αθώες οι τρεις κατηγορούμενες για πλαστογραφία στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Μεσολογγίου για τις τρεις κατηγορούμενες, για παράβαση καθήκοντος και  πλαστογραφία στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Η υπόθεση αφορούσε στην μήνυση που κατέθεσε ένας καθηγητής του Τμήματος Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων του ΤΕΙ Μεσολογγίου κατά της Προέδρου, της Προϊστάμενης του Τμήματος και της υπεύθυνης υπολογιστών κατά την χρονική περίοδο 2010, 2011, 2012.

Ο καθηγητής ισχυριζόταν ότι βαθμολογήθηκαν 6 φοιτητές σε ένα μάθημα που του είχε ανατεθεί. Δηλαδή ενώ στον υπολογιστή δεν υπήρχε βαθμολογία, ο ίδιος είπε ότι μπήκε εκ των υστέρων, δείχνοντας ως υπεύθυνες τις τρεις γυναίκες.

Το Δικαστήριο όμως δέχθηκε τους ισχυρισμούς και τα έγγραφα που προσκόμισαν οι κατηγορούμενες, η  μία εκ των οποίων ήταν η δημοτική σύμβουλος, Βένη Τσέλιου με την ιδιότητά της ως Προϊσταμένη του Τμήματος.

Έτσι αποδείχθηκε ότι ο εν λόγω καθηγητής ουδέποτε είχε αναλάβει το επίμαχο μάθημα, αλλά άλλος συνάδελφός του, ο οποίος έδωσε την βαθμολογία του στην Προέδρο του Τμήματος, που  με τη σειρά της ανέθεσε στην Προϊσταμένη να την περάσει στον υπολογιστή και η υπεύθυνη της πληροφορικής να ανοίξει το σύστημα για το σκοπό αυτό.

Βάσω Βήττα

aixmi-news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button