ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Άθλιο το οδικό δίκτυο στο Πυργί Αγρινίου-έντονες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων (φωτο)

"Δεν μπορούμε πια να πάμε στα χωράφια μας και σε λίγο καιρό ούτε στα σπίτια μας"

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Αγρινίου, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου και τον Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Αγρινίου στέλνουν κάτοικοι των περιοχών του Πυργίου, Ζαρκαδαϊκα, Τσουνεϊκα για την άμεση αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου στο Πυργί Αγρινίου.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την άνευ προηγουμένου -όπως σχολιάζουν- τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος Πυργί–Παλαιοχώρι, και αγροτικοί δρόμοι οικισμού και ζητούν από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


Παρακάτω, η επιστολή διαμαρτυρίας όπως την απέστειλαν στο agriniopress.gr:

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την άνευ  προηγουμένου τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος Πυργί–Παλαιοχώρι, και αγροτικοί δρόμοι οικισμού.
Συγκεκριμένα θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας που απειλούν ,κατά πρώτο λόγο την ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών καθώς ο δρόμος  χρησιμοποιείται καθημερινά από μεγάλο αριθμό πολιτών,και κατά δεύτερο λόγο απειλείται ΑΜΕΣΑ η επιβίωση και ανάπτυξη των αγροτικών δραστηριοτήτων.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα χρόνια συνίσταται στο γεγονός ότι στην αρχή του δρόμου εντός του οικισμού και προς τις περιοχές του χωριού Παλαιοχώρι, Ζαρκαδαϊκα, Τσουνεϊκα, εξακολουθεί να μην έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα άσφαλτος και να υφίσταται χωματόδρομος και σε ορισμένα σημεία τσιμέντο φθαρμένο και γεμάτο λακκούβες.

Αυτό έχει σαν συνέπεια να υφιστάμεθα απίστευτη ταλαιπωρία όλοι οι κάτοικοι που διαμένουν εντός αυτής της διαδρομής  και οι επισκέπτες μας, αφού ο δρόμος είναι σε άθλια κατάσταση, με επικίνδυνες πέτρες, και χαντάκια μέσα στον δρόμο. Το χειμώνα δε η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη αφού η λάσπη δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, πολλές φορές είναι αδύνατη ακόμη και η διέλευση, ενώ έχουν κολλήσει επανειλημμένα σε αυτήν αυτοκίνητα και φυσικά οι ζημιές που έχουν υποστεί τα αυτοκίνητα όλων των κατοίκων  είναι μεγάλες.

Κάναμε επανειλημμένες οχλήσεις, επιστολές και προφορικές παραστάσεις στον Δήμο Αγρινίου για την ασφαλτόστρωση του δρόμου, και ποσό δε όταν υπήρχε νεφροπαθείς ασθενής που μετέβαινε σε ειδική μονάδα του Νοσοκομείου 3 φορές την βδομάδα,αλλά δυστυχώς δεν έχετε ενεργήσει μέχρι και σήμερα.

Τη διαδρομή αυτή τη διανύουν δύο φορές την ημέρα περίπου 25 άτομα,και με τον αριθμό να αυξάνεται σε  περιόδους συγκομιδής ελιάς μιας και από αυτήν την διαδρομή συνδέονται πολλοί αγροτικοί δρόμοι. Οι παρεμβάσεις σημείων οδοποιίας χρειάζονται αποκατάσταση για την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των δημοτών στις περιουσίες τους.

Νέοι που επέλεξαν να γυρίσουν στο χωριό και να ασχοληθούν είτε με την κτηνοτροφία είτε με την γεωργία αδυνατούν να μεταβούν στα χωράφια τους , το επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο των αγροτικών περιοχών καθιστά αδύνατη την πρόσβασή σε περιουσίες και  αγροτικές καλλιέργειες με αποτέλεσμα να ρημάζουν τα λιοστάσια και τα χωράφια μας.

Η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στο Πυργί  αποτελεί μέρος βασικών εισοδημάτων για τις οικογένειές μας.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη συσκότιση που παρατηρείται σε αρκετά σημεία, το καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνο παρόλο που πληρώνουμε  στο ακέραιο τέλη μέσα από τους λογαριασμούς μας. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΑ να πάμε στα χωράφια μας και σε λίγο καιρό ούτε στα σπίτια μας.

Να προβούν στη σύνταξη μελέτης και να λάβουν όλα τα ασφαλή μέτρα αποκατάστασης ολόκληρου του ανωτέρω οδικού δικτύου.

Να εγκατασταθούν άμεσα μηχανήματα έργων στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα κυρίως για την διέλευση των αγροτικών δρόμων και σε περίπτωση καταπτώσεων να προβαίνουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες που υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Θεωρούμε τους εαυτούς μας εγκαταλελειμμένους και παραμελημένους από τον Δήμο Αγρινίου, αν και ανήκουμε στην Δημοτική Ενότητα του Δήμου Αγρινίου, μιλάμε για ένα ιστορικό χωριό οπού έχουν γραφτεί βιβλία και άρθρα για την εξέλιξη του μέσα στα χρόνια, επίσης  διαθέτει την  παλαιά εκκλησία του Άγιου Αθανάσιου που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, θα μπορούσε κάλλιστα ο Δήμος Αγρίνιου να εκμεταλλευθεί την ιστορικότητα του τόπου.

Ζητάμε απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύση στο ανωτέρω πρόβλημα, ήτοι, κύριοι της Δημοτικής Αρχής κατανοήστε επιτέλους ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το ποτήρι ξεχείλισε! Ως δημότες Αγρίνιου  απαιτούμε να γίνει επιτέλους ένας σωστός σχεδιασμός και να υπάρξει μια συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών ώστε να γίνει πλήρης ανακατασκευή στο οδικό δίκτυο.

Αναλάβετε τις ευθύνες σας και δώστε λύση άμεσα.

Οι  Οικογένειες και κάτοικοι των περιοχών του Πυργίου, Ζαρκαδαϊκα, Τσουνεϊκα“.

Ακολουθούν εικόνες:

Είσοδος οικισμού
Χωματόδρομος με χαντάκι εντός του δρόμου λόγο βροχής, τσιμέντο φθαρμένο
Χωματόδρομος με χαντάκι εντός του δρόμου λόγω βροχής, τσιμέντο φθαρμένο
Κεντρικοί δρόμοι χωριού με μονίμους κατοίκους
Κεντρικοί δρόμοι χωριού με μονίμους κατοίκους
Επικίνδυνα σημεία με κοφτερές πέτρες και καθιζήσεις λόγω έλλειψης αυλακιών
Επικίνδυνα σημεία με κοφτερές πέτρες και καθιζήσεις λόγω έλλειψης αυλακιών
Κεντρικός δρόμος για διαδρομή μονίμων κάτοικων για να μεταβούν στις οικίες τους
Κεντρικός δρόμος για διαδρομή μονίμων κάτοικων για να μεταβούν στις οικίες τους
Επικίνδυνες λακκούβες
Επικίνδυνες λακκούβες
Δρόμος προς σπίτι μονίμου κάτοικου Πυργιού χωρίς καμία παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών, καμένες λάμπες εδώ και χρονιά
Δρόμος προς σπίτι μονίμου κάτοικου Πυργιού χωρίς καμία παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών, καμένες λάμπες εδώ και χρονιά
Δρόμος προς σπίτι μονίμου κάτοικου Πυργιού, προσωπική παρέμβαση του κάτοικου για την καλυτέρευση του δρόμου για την καθημερινή του διευκόλυνση
Δρόμος προς σπίτι μονίμου κάτοικου Πυργιού, προσωπική παρέμβαση του κάτοικου για την βελτίωση του δρόμου για την καθημερινή του διευκόλυνση
Είσοδος δρόμου κάτοικου με παιδί με ειδικές ανάγκες
Είσοδος δρόμου κάτοικου με παιδί με ειδικές ανάγκες
Διαδρομή περίπου 3-4 χιλιομέτρων σε αυτήν την κατάσταση , τσιμέντα σπασμένα και φθαρμένα επικίνδυνα σημεία χωματόδρομου με κοφτερές κοτρόνες
Διαδρομή περίπου 3-4 χιλιομέτρων σε αυτήν την κατάσταση , τσιμέντα σπασμένα και φθαρμένα επικίνδυνα σημεία χωματόδρομου με κοφτερές κοτρόνες
Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button