ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Διαμαρτυρίες στη νότια Λευκάδα για τις καθυστερήσεις αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό του 2015

Στο Αθάνι ο βουλευτής του νησιού Θανάσης Καββαδάς

Καταγγελίες κατοίκων για τις καθυστερήσεις αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό του 2015

Τις διαμαρτυρίες των πολιτών της Νότιας Λευκάδας, εισέπραξε ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς, για τις καθυστερήσεις στα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό του Νοεμβρίου του 2015 στην περιοχή, η οποία ήταν και το επίκεντρο του εγκέλαδου.


Κάτοικοι στο χωριό Αθάνι, τους οποίους επισκέφθηκε και συνομίλησε μαζί τους ο κ. Καββαδάς, κατήγγειλαν στο βουλευτή ότι σχεδόν τρία χρόνια μετά το σεισμό, δεν έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές που υπέστη το χωρίο στους δρόμους, τα τοιχία, τις λιθιές, το φωτισμό κ.ά.

Κατήγγειλαν επίσης ότι για τρίτη τουριστική περίοδο, παραμένει κλειστή η πρόσβαση από ξηράς στη διάσημη παραλία των Εγκρεμών που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το Αθάνι, αλλά και του Γιαλού, όπου η διέλευση γίνεται με ευθύνη των οδηγών και των πεζών.

Ο κ. Καββαδάς άκουσε τα παράπονα των κατοίκων υπογραμμίζοντας ότι είναι απαράδεκτες οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων, τόσο εντός του χωριού που κρύβουν κινδύνους για τους κατοίκους, όσο και των δρόμων που οδηγούν προς τις παραλίες. Ειδικά η αδυναμία πρόσβασης από ξηράς στην παραλία των Εγκρεμνών, που αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για να επιλέξουν οι τουρίστες τη Λευκάδα για τις διακοπές τους,  αποδυναμώνει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη και ταυτόχρονα δυσφημίζει όχι μόνο τη Νότια Λευκάδα αλλά ολόκληρο το νησί.

«Δεν θέλω να κάνω αντιπολίτευση. Η πραγματικότητα είναι αυτή που αντιπολιτεύεται. Εάν το αρμόδιο υπουργείο, εάν οι φορείς που έχουν την ευθύνη δεν σκύψουν πραγματικά πάνω στα προβλήματα και δεν πιέσουν τις διαδικασίες και τους χρόνους, τα προβλήματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει αποτελεσματικότητα. Διαφορετικά και του χρόνου πάλι εδώ θα είμαστε και θα μιλάμε για τα ίδια προβλήματα.Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, η πραγματικότητα όμως δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καββαδάς, δεσμευόμενος ότι ο ίδιος δεν θα σταματήσει να εργάζεται για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να γίνει το Αθάνι και η νότια Λευκάδα όπως πραγματικά της αξίζει.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι για τρίτη συνεχή χρονιά η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στο Αθάνι, γιορτάστηκε με την εκκλησία της να παραμένει γκρεμισμένη. Σημείωσε μάλιστα ότι  δεν έχει ξεκινήσει καν η μελέτη για την αποκατάσταση όχι μόνο της Αγ. Παρασκευής αλλά και των υπολοίπων ναών της περιοχής.

«Αυτό δεν προσβάλει μόνο τη λειτουργία της Πολιτείας που αδυνατεί επί τόσους μήνες να αποκαταστήσει ένα ναό, αλλά προβάλει βαθιά και το θρησκευτικό αίσθημα όλων μας» κατέληξε ο βουλευτής.

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button