Δυτική Ελλάδα

Ασυδοσία και σκουπίδια

 
 Πότε επιτέλους θα μπορέσουν κάποιοι από εμάς  να συμπεριφέρονται σαν υπεύθυνα άτομα , σαν υπεύθυνοι πολίτες , σαν υπεύθυνοι δημότες?  Πότε θα σταματήσουν κάποιοι από εμάς να μαζεύουν τα σκουπίδια τους και να τα αφήνουν στην αυλή του γείτονα? Πότε θα νοιαστούμε να διατηρούμε καθαρούς τους χώρους γύρω απ’ τους οποίους ζούμε?

 
 
 

Δεν πέρασε πολύς καιρός απ’ την δημοσίευση του evinochori.gr σχετικά με τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί (όχι από μόνα τους βέβαια) στο πρόχωμα του Εύηνου ποταμού ακριβώς στο ύψος της γέφυρας και στην αρχή του ιπποδρόμου , μόλις 50 μέτρα απ’ τα τελευταία σπίτια του χωριού μας , και τόσο ο Πρόεδρος Ευηνοχωρίου Νίκος Ψεύτης όσο και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Μεσολογγίου Γιάννης Μαστρανδρέου , και οι δύο ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για θέματα καθαριότητας στον τόπο μας , ενήργησαν άμεσα και ο χώρος καθαρίστηκε με μηχανήματα του Δήμου…
Δυστυχώς όμως , δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα και κάποιοι συγχωριανοί μας φρόντισαν να τον μετατρέψουν ξανά σε σκουπιδότοπο , πετώντας κάθε λογής άχρηστα αντικείμενα , κλαδιά , ρούχα κλπ , αποφεύγοντας τους κάδους απορριμμάτων λες κι έχουν …προηγούμενα με δαύτους.
Σε πέρασμά μου από το σημείο εκείνο τσεκάρισα και ντόπιους τσιγγάνους να πετούν ρούχα που μόλις είχαν πάρει  ως βοήθεια απ’  την Κοινότητα Ευηνοχωρίου , αλλά και άλλα αγροτικά που ξεφορτώνουν ότι μπορεί να φανταστεί ο καθ’ ένας (τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση κάθε υπεύθυνου).
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ…
http://evinochori.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button