Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εορτασμοί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για την Ημέρα της Αστυνομίας

Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την «Ημέρα της Αστυνομίας», που γιορτάζεται την 20 Οκτωβρίου, μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, τόσο στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, όσο και στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, στην Πάτρα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, έχουν προγραμματισθεί οι παρακάτω εκδηλώσεις :


1.    Στις 18:30 της 19-10-2018, Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός, με αρτοκλασία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Γηροκομείου.
2.    Στις 10:30 της 20-10-2018, θα τελεσθεί Δοξολογία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ενώ θα αναγνωστεί και η ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
3.  Μετά τη δοξολογία, θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στη Λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα.

Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί να παραστούν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές, Φορείς του τόπου, οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, η Πρύτανης και οι Πρόεδροι των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, οι Διοικητές των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων και συνδέσμων αποστράτων, οι εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι Αστυνομικοί, καθώς και το Πολιτικό Προσωπικό των Υπηρεσιών μας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν και οι εξής κοινωφελείς δράσεις με εθελοντική συμμετοχή του προσωπικού:
•    Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στον 5ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα, από την οποία οι μισές φιάλες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία και οι υπόλοιπες στην Τράπεζα Αίματος του Σώματος.
•    Ενημέρωση των αστυνομικών από εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Ενημέρωσης Δοτών Μυελού των Οστών και εγγραφή τους ως εθελοντές δότες.

Σημειώνεται ότι η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας προς το κοινωνικό σύνολο.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button