Γεγονότα

"Άστεγο" ουσιαστικά το ΕΚΑΒ στο Αγρίνιο

No 707174Αφορμή για αρκετά σχόλια και απορίες στάθηκε το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα που έγινε έξω από το νέο νοσοκομείο, όπου και ασθενοφόρα έσπευσαν από τον σταθμό του ΕΚΑΒ που εδρεύει στο παλιό νοσοκομείο. Τα ασθενοφόρα δηλαδή διήνυσαν μια απόσταση 4 χιλιομέτρων περίπου για να μεταφέρουν τους τραυματίες μόλις λίγα μέτρα και συγκεκριμένα στο εσωτερικό του νοσοκομείου!

Όπως φαίνεται μέσα από ένα σύντομο ρεπορτάζ, προκύπτουν αρκετά αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με τον παραλογισμό αυτόν του Δημοσίου αφού εξ’αρχής στο νέο νοσοκομείο του Αγρινίου, δεν προβλέπονταν χώρος για το ΕΚΑΒ. Έτσι δεν υπάρχει στο τεράστιο και υπερσύγχρονο αυτό κτίριο διαθέσιμος χώρος ικανός -σ.σ. που θα πρέπει να είναι ισόγειος – για να στεγάσει το ΕΚΑΒ στο Αγρίνιο.
Αποτέλεσμα, το ΕΚΑΒ να στεγάζεται ακόμη στα… κοντέινερ του παλιού νοσοκομείου του Αγρινίου! Ο απόλυτος παραλογισμός του Ελληνικού Δημόσιου επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ στο Αγρίνιο, βρίσκεται ακόμη στα κοντέινερ, ενώ το διπλανό κτίριο του παλιού νοσοκομείου είναι παντελώς άδειο!
Να θυμίσουμε βέβαια πως ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί καμιά μεταφορά δημοσίας υπηρεσίας στο παλιό νοσοκομείο και το Δημόσιο εξακολουθεί να επιβαρύνεται κάθε μήνα με ενοίκια δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Αγρινίου, περίπου 40 άτομα, μέσω των εκπρόσωπων τους , αλλά και η Διοίκηση κεντρικά, έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την στέγαση της νευραλγικής υπηρεσίας, ώστε να λειτουργεί κάτω από πιο ανθρώπινες συνθήκες, αλλά και να μην δημιουργούνται καταστάσεις σαν αυτήν με το τροχαίο δυστύχημα στο νέο νοσοκομείο, όπου το ασθενοφόρο διήνυσε απόσταση μερικών χιλιομέτρων για να παραλάβει τους τραυματίες και να τους μεταφέρει στο εσωτερικό του νοσοκομείου, μόλις μερικά μέτρα μακριά…

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τη στιγμή που δεν προβλέπεται χώρος για το ΕΚΑΒ στο νέο νοσοκομείο, τότε θα πρέπει να παραχωρηθεί χώρος στο παλιό κτίριο και παράλληλα να λειτουργεί ένα κλιμάκιο στο νέο νοσοκομείο για τις ανάγκες που υπάρχουν στο εθνικό οδικό δίκτυο εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων. Στην πρόταση αυτή των εργαζομένων δεν απάντησε κανείς ακόμη…
Πιστεύουμε πως στο παλιό νοσοκομείο είναι καλύτερα να εδρεύει το ΕΚΑΒ. Θα πρέπει να παραχωρηθεί τμήμα σε ισόγειο του κτιρίου και παράλληλα να υπάρχει και ένα όχημα με προσωπικό στο νέο νοσοκομείο για τις ανάγκες στην εθνική οδό. Στις προτάσεις όμως δεν έχουμε ακόμη εισακουστεί” δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σιαφάκας, πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ του Αγρινίου που δεν κρύβει την δυσαρέσκεια του και στο γεγονός ότι το πακέτο πρότασης για την αξιοποίηση των κτηριακών εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου , όπως κατατέθηκε από τον δήμο Αγρινίου για την μεταφορά των υγειονομικών υπηρεσιών και των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ κλπ , αν και έχει υποβληθεί εδώ και έναν χρόνο περίπου, δεν έχει ακόμη τύχει ουσιαστικής αντιμετώπισης από το Υπουργείο Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button