Γεγονότα

Αστακός: Πτερύγιο στη θάλασσα προκαλεί ανησυχία και φήμες

koi-pterygioΕνημερώθηκαν προχθές οι λιμενικές υπηρεσίες στον Αστακό από αλιέα ότι είδε πτερύγιο μεγάλου ψαριού στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αστακού και Μύτικα, γεγονός που προκάλεσε φήμες για ύπαρξη επικίνδυνου σκυλόψαρου , περί απαγόρευσης κολύμβησης κλπ.

Οι περισσότερες από τις φήμες αυτές είναι ανυπόστατες και ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Η αλήθεια  έχει να κάνει πράγματι με μαρτυρία επαγγελματία ψαρά, που προκάλεσε μια κινητοποίηση από την πλευρά των λιμενικών, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί σε τι ψάρι μπορεί να ανήκει το πτερύγιο που είδε ο ψαράς. Από τις έρευνες δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή και συστήθηκε από εκεί και πέρα στους λουόμενους να μην απομακρύνονται πολύ από τις ακτές. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν υπάρχει απαγόρευση κολύμβησης.

Το πτερύγιο μπορεί να ανήκει σε δελφίνι, σε τόνο, που πολύ συχνά εμφανίζονται σε αυτήν την περιοχή. Αν και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, προληπτικά καλέσαμε τους λουόμενους να μην απομακρύνονται πολύ από τις ακτές”, σημειώνουν στο agriniopress.gr πηγές από την τοπική λιμενική αρχή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close