Ροή Ειδήσεων

«Αστακός» η Μητρόπολη Ναυπάκτου για το επισκοπικό δικαστήριο

nafp-astynΔεν εμφανίστηκε ο «κατηγορούμενος» π. Θεολόγος Μακρής

Στην Μητρόπολη Ναυπάκτου ήταν χθες το προγραμματισμένο το επισκοπικό δικαστήριο, εναντίον του Θεολόγου Μακρή, μοναχού της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου.
Ο «κατηγορούμενος» κληρικός δεν εμφανίστηκε, και η διαδικασία προχώρησε κεκλεισμένων των θυρών!
Μετα την άρνηση του επισκοπικου δικαστηρίου, στις 5.10 μμ χθες το απόγευμα στη μητρόπολη Ναυπακτου να παραλάβει ψήφισμα πολιτών, το ψήφισμα θυροκολλήθηκε στην εισοδο των γραφείων της μητρόπολης.
Το κτίριο ήταν περικυκλωμένο απο περιπολικά της αστυνομίας.
Δείτε αναλυτικά το ψήφισμα που υπογράφουν οι Ενεργοί Πολίτες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί:

 

Έχοντας έννομο συμφέρον, για τα όσα δημόσια γίνονται που μας αφορούν, ως χριστιανούς και πολίτες, υποβάλλουμε δημόσια το παρόν Ψήφισμα:

  1. Ζητούμε, όπως σταματήσει άμεσα κάθε ενέργεια πειθαρχικής δίωξης που στρέφεται εναντίον του ναυπάκτιου Αρχιμανδρίτη κ. Θεολόγου Μακρή.
  1. Διαμαρτυρόμαστε για την συνεχιζόμενη συστηματική τακτική της πειθαρχικής δίωξης των ιερομονάχων του μοναστηριού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Ναυπάκτου, εκ μέρους του μητροπολίτη. Η τακτική αυτή, προσβάλλει τον ναυπακτιακό λαό.
  1. Ζητούμε τον σεβασμό του θεσμού του αυτοδιοίκητου για όλα τα κοινόβια μοναστήρια της περιοχής μας. Τα Μοναστήρια δεν είναι Ενορίες.
  1. Κάθε Κοινοβιακή Ιερά Μονή, όπως και η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου είναι διακριτά Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου. Ζητούμε να σταματήσει η παρενόχληση των μοναχών, και να σταματήσει η τακτική – «εφεύρεση κανονικών παραπτωμάτων», από μέρους του μητροπολίτη Ναυπάκτου.

Το παρόν να επιδοθεί και στη συνεδρίαση του επισκοπικού δικαστηρίου, στη Μητρόπολη Ναυπάκτου, ώρα 5μμ

npress.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button