ΑυτοδιοίκησηΡοή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

«Ασπίδα Υγείας για Γυναίκα και Παιδί»: Κοινή παρουσίαση του προγράμματος από Καρβέλη – Μπονάνο

Παρουσίαση της συνεργασίας της 6ης ΥΠΕ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ) του έργου «Ασπίδα Υγείας για Γυναίκα και Παιδί», πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας.

Η παρουσίαση έγινε από κοινού με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη και τον Αντιπεριφεριάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο.


Ο κ. Καρβέλης, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη στενή συνεργασία που υπήρχε από την πρώτη στιγμή σε ότι αφορά τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης λόγω της υγειονομικής κρίσης, ανέφερε ότι η Διοίκηση της 6η ΥΠΕ αναλαμβάνει ενεργό ρόλο και συμπαρίσταται σε κάθε δράση κοινωνικού χαρακτήρα που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση και στην αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού.

«Μέλημά μας είναι η αποφυγή ανισοτήτων και μάλιστα στον τομέα που μας αφορά άμεσα, την υγεία. Και μιλάμε τόσο για την ψυχική, όσο και σωματική υγεία κάθε συμπολίτη μας, που ζει, μεγαλώνει και προσφέρει μέσα στα όρια της υγειονομικής μας περιφέρειας.

Η προσφορά μας έγκειται σε τομείς που συμβάλλουν σημαντικά στο επίπεδο της πρόληψης, καθότι λειτουργούμε με βασικό γνώμονα «το προλαμβάνειν εστί βέλτιστον του θεραπεύειν».

Η θεραπεία και η αποκατάσταση, ψυχολογική και σωματική γενικότερα, φέρουν κόστος, ενώ η πρόληψη στηρίζεται στην ατομική παιδεία και συλλογική εκπαίδευση, γίνεται κτήμα μας και τρόπος ζωής, με αποτέλεσμα να επιφέρονται οφέλη και να μην επισύρονται κόστη».

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Ασπίδα Υγείας για Γυναίκα & Παιδί», ο κ. Καρβέλης σημείωσε:

«Στην προσπάθεια δικτύωσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων έγινε η υφιστάμενη συνεργασία προκειμένου να επωφεληθούν πολίτες που διαβιούν σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες και βιώνουν κάποιες μορφές ανισότητας. Με στόχο την απεμπλοκή τους από τέτοιες συνθήκες, και την κοινωνική και υγειονομική τους βελτίωση, προχωρήσαμε στην συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση. Όλα τα αντικείμενα που περιλαμβάνει η δράση «Ασπίδα Υγείας για Γυναίκα & Παιδί» άπτονται του προληπτικού χαρακτήρα βάζοντας τα ερείσματα για ποιοτική ζωή, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο με πολλαπλά οφέλη. Έτσι, όχι μόνο βελτιώνεται η ποιότητα ζωής, αλλά προσφέρεται και η δυνατότητα αύξησης του προσδόκιμου ζωής για κάθε ενήλικο ή ανήλικο άτομο, που εκπαιδεύεται και μαθαίνει μέσα από αυτές τις δράσεις και διαδικασίες. Μέσω των δράσεων προληπτικού χαρακτήρα ο καθένας αποκτά τις γνώσεις και την τεχνογνωσία, και το σημαντικότερο, αποκτά στάσεις ζωής, που διαμορφώνουν συμπεριφορές και νοοτροπίες. Ας φέρουμε για παράδειγμα τον θηλασμό. Μέσα από τον θηλασμό η σχέση μητέρας-παιδιού δυναμώνει, και οι δύο οργανισμοί δυναμώνουν και θωρακίζονται σωματικά και ψυχικά, ενώ το παιδί εξοπλίζεται με συναισθηματική ισορροπία για το υπόλοιπο της ζωής του.

Σε παρόμοιο επίπεδο και με παραπλήσια οφέλη λειτουργούν και οι υπόλοιπες υποδράσεις, δηλ. εκμάθηση αυτοελέγχου για εξετάσεις μαστού, προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις, κτλ».

Τέλος, ο κ. Καρβέλης, ευχαρίστησε θερμά τους επαγγελματίες υγείας που, προσφέρθηκαν, όπως είπε, με ιδιαίτερη χαρά για να πραγματοποιηθούν οι δράσεις.
«Αγαπητέ φίλε Χαράλαμπε, εύχομαι οι συνεργασίες αυτές να συνεχίσουν και να αυξηθούν και σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που να μην το αξιοποιήσουμε προς όφελος πάντα των συμπολιτών μας», έκλεισε την τοποθέτησή του ο κ. Καρβέλης.

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button