Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Πάτρας, παρακολουθούνται εντατικά η 15χρονη και το βρέφος από το Αγρίνιο

Ψάχνουν συνεχώς κρεβάτια για νέους ασθενείς

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στα δυο νοσοκομεία της Πάτρας. Στο νοσοκομείο του Ρίου όπου εφημέρευε μέχρι σήμερα το πρωί, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με τα περιστατικά κορωνοϊού που προσέρχονται συνεχώς με πυρετό και δύσπνοια και πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Από σήμερα μπαίνει στη μάχη της νοσηλείας μια ακόμη κλινική κορωνοϊού, η 5η για το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

126 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Ρίου εκ των οποίων οι 21 είναι περιστατικά της Εντατικής.

Ανάμεσα στους τελευταίους και η 23χρονη μητέρα του πρόωρου νεογνού, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Την ίδια ώρα στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, οι γιατροί συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά και εντατικά την εξέλιξη της υγείας της 15χρονης από το Αγρίνιο, που εμφάνισε οξεία μυοκαρδίτιδα, του 5 μηνών βρέφους που διακομίστηκε (επίσης από το Αγρίνιο) με πνευμονία, αλλά και του μόλις λίγων ημερών νεογνού που γέννησε πρόωρα η 23χρονη η οποία νοσηλεύεται στην Εντατική.

Στο 101% η πληρότητα στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας

Η δραματική κατάσταση της ΜΕΘ εκφράζεται με το SOS που εκπέμπει στους πολίτες με δηλώσεις της στην εφημερίδα Γνώμη η Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, αναπλ. Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Φωτεινή Φλίγκου, με πρόταγμα τους 21 νοσηλευόμενους στην ΜΕΘ και τους δύο διασωληνωμένους που νοσηλεύονται στην SARS υπό τη φροντίδα της ΜΕΘ.

Η Διευθύντρια της ΜΕΘ τονίζει, ότι η κατάσταση πληρότητας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που αποτελούσε το καθεστώς των τελευταίων ημερών επιβαρύνθηκε με έναν υπεράριθμο, ενώ δύο διασωληνωμένοι βρίσκονται ήδη στην Μονάδα SARS. Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνει έκκληση στους πολίτες αποτυπώνοντας με αριθμούς τη δραματικότητα της κατάστασης: «Υπάρχουν 21 νοσηλευόμενοι στην ΜΕΘ αντί 20 και δύο βαριά πάσχοντες διασωληνωμένοι στην SARS υπό τη φροντίδα της ΜΕΘ.

Σε σχέση με την αύξηση των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση και απαιτείται μηχανικός αερισμός η Διευθύντρια της ΜΕΘ είπε, ότι έχει αυξηθεί εξαιρετικά ο αριθμός των ασθενών με νόσο covid-19 που μπαίνουν στην ΜΕΘ και διασωληνώνονται στη παρούσα φάση της πανδημίας. «Το 90% των ασθενών που εισάγονται στην ΜΕΘ χρήζουν διασωλήνωσης. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό που δεν είχαμε σε άλλες φάσεις της

Στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” τα αρκετά εξιτήρια που δόθηκαν τις τελευταίες ώρες αποσυμπίεσαν σε έναν βαθμό την κατάσταση με 85 ασθενείς να νοσηλεύονται εκεί. Από αυτούς οι 10 είναι περιστατικά που βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button