Δυτική Ελλάδα

Aσφαλιστικό: Μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας

xrimataΚαύσωνας έρχεται για το ασφαλιστικό. Τα πρώτα μέτρα έρχονται από βδομάδα με την εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση και μπαίνουν μπροστά από την 1η Ιουλίου.

Έτσι από την επόμενη εβδομάδα αρχίζει να εφαρμόζεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% με το μεγαλύτερο κέρδος να προβλέπεται για τις επιχειρήσεις αλλά και τους μισθωτούς να βλέπουν μια μικρή διαφορά από 8 ως και 20 ευρώ στις μηνιαίες αποδοχές τους.

Από 1η Ιουλίου μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές

Ταυτόχρονα όμως έρχονται οι μειώσεις της τάξης του 5,2% στις επικουρικές συντάξεις που θα φέρει μια μείωση από 10 ως 25 ευρώ για τους συνταξιούχους. Η μείωση αφορά σε 1.000.000 δικαιούχους και γίνεται με βάση τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Δεν αποκλείεται δηλαδή και νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις.

Μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη του ΚΕΠΕ για ένταξη όλων των ασφαλισμένων σε 3 Ταμεία, ενώ ως τον ερχόμενο Νοέμβριο θα έχει δημιουργηθεί και το εθνικό κέντρο απονομής συντάξεων που θα ασκεί τον κεντρικό έλεγχο.

Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα μέσω ΟΑΕΔ με τους δικαιούχους να πρέπει να απευθυνθούν πλέον στον ΟΓΑ για να λάβουν το αντίστοιχο επίδομα.

Κλειδώνουν οι αλλαγές σε ό,τι αφορά στη διαδοχική ασφάλιση, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάει η συζήτηση για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων υπό την πίεση της τρόικας. Οι πληροφορίες θέλουν σε πρώτη φάση την αύξηση κατά 6 μήνες ως δύο χρόνια των ετών για όσους έχουν δικαίωμα σε πρόωρη ασφάλιση, ενώ εάν ισχύσει το σενάριο που θέλει η τρόικα τότε πάμε σε αυξήσεις ορίων από 8 ως και 10 έτη.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button