Γεγονότα

Ασφαλιστικά για το πάρκο

epi-dikastiria-agrinio1

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ ανάπλασης του δημοτικού πάρκου του Αγρινίου, εκτυλίχθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημερι στο δικαστικό μέγαρο της πόλης και συγκεκριμένα στο Πρωτοδικείο του Αγρινίου.

Με αφορμή το έγγραφο υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο, κατά τους προσφεύγοντες, ο δήμος έχει δώσει ελλιπέστατα στοιχεία ώστε να παρακάμψει την περιβαλλοντική μελέτη, η Κίνηση πολιτών κατά της ανάπλασης, προσέφυγε με ασφαλιστικά μέτρα κατά του έργου, ζητώντας έτσι προσωρινή παύση των εργασιών. Στο σχετικό έγγραφο, που χρίζει βεβαίως διάφορων ερμηνειών, λέγεται πως δεν υπάρχει ενημέρωση από τον δήμο Αγρινίου σχετικά με κοπή δέντρων , θάμνων κλπ και καλούνται να εξετάσουν τις καταγγελίες οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΥΠΕΚΑ, Δασαρχείο κλπ).

Από την πλευρά του δήμου τώρα, υποστηρίζεται πως υπάρχει συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ποιά έργα εξαιρούνται από τις περιβαλλοντικές μελέτες και με βάση αυτή, έχοντας εγκρίσεις από όλες τις υπηρεσίες, υπήρξε και η απαλλαγή περιβαλλοντικής μελέτης για το έργο της ανάπλασης του πάρκου.

Παράλληλα, όπως είπαν οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου Αγρινίου, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, έχει επί της ουσίας και αναλυτικά εξετάσει όλες τις σχετικές παραμέτρους για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν και τις κοπές δέντρων, θάμνων κλπ και έχει δώσει με απόφαση του το “πράσινο φως” για την εκτέλεση του έργου.

Η απόφαση αυτή του ΣτΕ αποτελεί και το “βαρύ χαρτί” για τους υπερασπιστές του έργου, που θεωρούν πως το Ανώτατο Δικαστήριο με την απόφαση του έχει εξαντλήσει όλες τις παραμέτρους του έργου, “μέχρι και το τελευταίο θάμνο και την τελευταία πέτρα.”

Στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, υπήρξε νομική παράσταση  και από την Πρωτοβουλία πολιτών που έχουν συστήσει από την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου Κίνηση υπέρ της άμεσης ανάπλασης του πάρκου.

Οι δυο πλευρές κατέθεσαν τις απόψεις τους στην πρόεδρο Πρωτοδικών Αγρινίου, που αναμένεται να αποφανθεί αύριο ή την ερχόμενη Δεύτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button