ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

ΑΣΕΠ (3Κ/2018): Στην πόρτα του διορισμού οι επιλαχόντες

Τι δείχνει ο προχωρημένος έλεγχος της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής

Χιλιάδες ονόματα επιλαχόντων θα περιλαμβάνει ο τελικός πίνακας διοριστέων της προκήρυξης 3Κ/2018.

Το συμπέρασμα αυτό είναι οριστικό και προκύπτει από τους προχωρημένους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό του Δημοσίου.

Ολόκληρος ο ελεγκτικός μηχανισμός και η μηχανοργάνωση του ΑΣΕΠασχολείται με τον έλεγχο των φακέλων και την καταχώριση των μεταβολών που προκύπτουν συνεχώς στον πίνακα διοριστέων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πλήθος των μεταβολών είναι τέτοιο, που κάθε δύο ώρες αλλάζει ο πίνακας διοριστέων.

Οι αλλαγές αυτές θα γίνονται μέχρι την τελευταία στιγμή της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων. Σημαίνουν μάλιστα ότι νέοι επιλαχόντες μπαίνουν στο προσκήνιο του ελέγχου και “χτυπούν” την πόρτα του διορισμού.

Ολοκληρωμένη εικόνα για το χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων θα υπάρξει “το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου“, έλεγε στο workenter υψηλόβαθμο στέλεχος του ΑΣΕΠ.

Οι έλεγχοι της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής επιβεβαιώνουν αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του workenter.

Σημειώστε:

(1) Τα “πάνω – κάτω” έρχονται για τους 70.000 και πλέον υποψηφίους της κατηγορίας ΥΕ. Η λανθασμένη δήλωση της ειδικής εμπειρίας φαίνεται ότι είναι το μικρότερο πρόβλημα. Το μεγαλύτερο είναι ότι σημαντικός αριθμός υποψηφίων έκανε χρήση λανθασμένου τίτλου σπουδών. Η προκήρυξη αναφέρει ότι δυνατότητα συμμετοχής για την κατηγορία ΥΕ έχουν οι απόφοιτοι Τριταξίου Γυμνασίου ή Δημοτικού για όσους αποφοίτησαν έως το 1980. Τα στοιχεία ελέγχου δείχνουν ότι πολλοί υποψήφιοι κατέθεσαν απολυτήριο Δημοτικού ενώ είχαν αποφοιτήσει μετά το 1980.

(2) Συντριπτικές μεταβολές στην κατηγορία ΔΕ για τις ειδικότητες που σχετίζονται με τους χειριστές μηχανημάτων. Είναι τόσο συντριπτικές οι αλλαγές στον προσωρινό πίνακα διοριστέων, για αυτήν την ειδικότητα, που το ΑΣΕΠ θα ανατρέξει στους επικουρικούς πίνακες για να εντοπίσει τους υποψηφίους για μόνιμο διορισμό.

(3) Απόρριψη χιλιάδων υποψηφίων για δήλωση (στην αίτηση) ιδιοτήτων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, Μεγάλος αριθμός αιτήσεων, με εμφανείς “υπερβολικές” ιδιότητες, δεν συνοδεύεται από πιστοποιητικά ή αντίστοιχες βεβαιώσεις.

(4) Η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ είναι -αυτή την ώρα- ο πρωταρχικός στόχος του ΑΣΕΠ. Η Ανεξάρτητη Αρχή είναι υποχρεωμένη να επικεντρωθεί, ταυτόχρονα, και στις δύο κατηγορίες -όσον αφορά την έκδοση των αποτελεσμάτων- γιατί συνδέονται μεταξύ τους σε εκείνο το σημείο της προκήρυξης που αναφέρει ότι οι υποψήφιοι ΥΕ μπορούν να δηλώσουν ορισμένες ειδικότητες ΔΕ.

https://workenter.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button