ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: “Κόβονται” 8 στους 10 διοριστέους

Επιβεβαιώνοντας πλήρως αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του workenter, για το εύρος των μεταβολών που θα υποστούν οι οριστικοί πίνακες διοριστέων της 3Κ/2018, υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΣΕΠ μετέφεραν τα πρώτα ενδεικτικά στοιχεία των δειγματοληπτικών ελέγχων, τα οποία όμως αντικατοπτρίζουν τη μεγάλη και γενική εικόνα.

Σημειώστε τα δεδομένα σε 200 αιτήσεις προσωρινά διοριστέων:

  1. Κατηγορία ΔΕ, ειδικότητας που απαιτεί επαγγελματική άδεια: Το 88% “κόπηκε” ή “έπεσε” τόσο χαμηλά η μοριοδότησή του που δεν έχει -ουσιαστικά- καμία πιθανότητα διορισμού (αποτέλεσμα ελέγχου 100 αιτήσεων)
  2. Κατηγορία ΥΕ: Το 60% “κόπηκε” ή περιορίστηκε η βαθμολογία του σε βαθμό απαγορευτικό για μόνιμο διορισμό (αποτέλεσμα ελέγχου 100 αιτήσεων)

Συμπεράσματα:

  • Το workenter είχε γράψει ότι το ΑΣΕΠ θα αναγκαστεί να ανοίξει 40.000 αιτήσεις επιλαχόντων (πέντε φάκελοι επιλαχόνων ανοίγουν για να βρεθεί ο ένας “τυχερός”). Αυτή φαίνεται ότι ήταν η αισιοδόξη πρόβλεψη. Η πραγματικότητα δείχνει ότι θα ανοιχθούν τουλάχιστον 60.000 φάκελοι επιλαχόντων. Αυτό σημαίνει ότι θα ανοιχθούν, πλέον, οκτώ φάκελοι για μία θέση. Σε ορισμένες ειδικότητες, κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ, θα χρειαστεί να ανοιχθούν πολύ περισσότεροι φάκελοι από τους οκτώ
  • Οι επιλαχόντες που βρίσκονται έως τη μέση του πίνακα “παίζουν δυνατά” στην διεκδίκηση της μόνιμης θέσης
  • Οι μεταβολές στον οριστικό πίνακα διοριστέων είναι συνεχείς. Κάθε μία ώρα υπάρχουν αλλαγές
  • Με το που σταματήσουν οι μεταβολές σημαίνει ότι ο πίνακας οριστικοποιείται και εκδίδονται τα οριστικά αποτελέσματα
  • Για να φθάσει το ΑΣΕΠ στο σημείο οριστικοποίησης του πίνακα πρέπει να ανοίγει για κάθε θέση (από τις 8.166) οκτώ φακέλους κατά μέσο όρο

Εκτίμηση workenter:

Οι συνεχείς μεταβολές για την διαμόρφωση του τελικού πίνακα διοριστέων και ο δεδομένος όγκος που έχει να διαχειριστεί το ΑΣΕΠ απομακρύνει το στόχο, “αποτελέσματα στις 30 Νοεμβρίου”.

Ουδείς υπολόγιζε ότι θα είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των λανθασμένων και ελλιπών φακέλων.

workenter.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button