Ελλάδα

AΣEΠ-3Κ/2018: Στις 8.000 οι ενστάσεις – Διαδικασία & χρονοδιάγραμμα «σκαναρίσματος»

asep

Σε αριθμό-ρεκόρ έχουν φτάσει οι ενστάσεις για την Προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ καθώς σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ προσεγγίζουν τις 8.000.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο τελικός αριθμός τους που πάντως είναι πολύ κοντά στις 8.000, αναμένεται να προσδιοριστεί επακριβώς έως τα τέλη Μαΐου οπότε και υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία «σκαναρίσματος», που βρίσκεται περίπου στη μέση (σ.σ. έχουν ελεγχθεί περί τις 4.000 ενστάσεις). Κι αυτό γιατί κάποιες (σ.σ. συνήθως μικρός αριθμός) από τις ενστάσεις μπορεί να μην είναι έγκυρες ή να είναι διπλές και τριπλές: Αν, για παράδειγμα, ένας υποψήφιος έχει καταθέσει δύο ή τρεις ενστάσεις για διαφορετικό θέμα και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, τότε πριν τον έλεγχο λογίζονται ως τρεις αλλά μετά τη διαδικασία «σκαναρίσματος» ως μία.

Παράλληλα, καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, οι ίδιες πηγές του ΑΣΕΠ τόνιζαν ότι «δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ποιας κατηγορίας οι ενστάσεις είναι οι περισσότερες», προσέθεταν ωστόσο με νόημα ότι «είναι φυσικό λόγω του πλήθους των αιτήσεων, στην πλειοψηφία τους να αφορούν πρώτα απ’ όλα ΥΕ και στη συνέχεια ΔΕ».

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr οι ενστάσεις αφορούν, κυρίως, συγκεκριμένες περιπτώσεις επιτυχόντων των προσωρινών πινάκων που οι ενιστάμενοι γνωρίζουν ότι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα. Για παράδειγμα οι ενστάσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, υποψήφιους ΥΕ που κατέχουν απολυτήριο Δημοτικού μετά το 1980 αλλά και άλλους τόσο ΥΕ όσο και ΔΕ που δεν έχουν εντοπιότητα.

Ο μεγάλος αριθμός των ενστάσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι στη συγκεκριμένη προκήρυξη, σε αντίθεση με αυτό που γίνεται στις υπόλοιπες, οι προσωρινοί πίνακες καταρτίσθηκαν μόνο με την ηλεκτρονική δήλωση των υποψηφίων και χωρίς κανέναν προέλεγχο των δικαιολογητικών, με αποτέλεσμα, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, να παρατηρείται πληθώρα λαθών ή «λαθών».

aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button