Άποψη

Άρθρο για την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά

 po-maragiannis2«Διαστρέβλωση της κοινής λογικής και  προσβολή της αίσθησης του δικαίου των πολιτών» χαρακτηρίζει την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Παππά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το Θέρμο και Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Φ. Μαραγιάννης.

Γράφει συγκεκριμένα:


“Πολλά θα γραφούν και θα ειπωθούν αυτές τις μέρες για την απόφαση του ΣτΕ και το χαρακτηρισμό του νόμου για την αδειοδότηση των καναλιών ως αντισυνταγματικού. Πέρα, όμως, από τις εκτιμήσεις και τις κριτικές, της μιας και της άλλης πλευράς, ένα  είναι σίγουρο : η πρόταση «έχουμε εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη» που ακούγεται συχνά, δεν ηχεί καλά στα αυτιά των πολιτών  και σε πάρα πολλούς προκαλεί θυμηδία.

Οι ανώτατοι δικαστές της χώρας έδειξαν με την απόφασή  αυτή – όσοι φυσικά την ψήφισαν-  ότι δεν ενδιαφέρονται για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και υπηρετούν  τα συμφέροντα όλων αυτών που συνασπίστηκαν εναντίον της κυβέρνησης που ήθελε να βάλει τέλος στην ασυδοσία και την παράνομη κατάληψη των εθνικών συχνοτήτων από καναλάρχες –επιχειρηματίες, που η μόνη τους υπηρεσία είναι να διαπλέκονται με πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και να εξασφαλίζουν την ασυδοσία και το τζάμπα. Έρχονται, λοιπόν, οι δικαστές και δίνουν πίσω τα χρήματα που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι για τη λειτουργία των  καναλιών και στερούν από την κοινωνία ένα σημαντικό ποσό που θα ενίσχυε τις δομές της κοινωνικής πρόνοιας, με έμφαση την κάλυψη 15000 παιδιών,  φτωχών οικογενειών, που τους δίνεται η δυνατότητα να πάνε  στους παιδικούς σταθμούς και παράλληλα καθυστερούν την ενίσχυση των δημόσιων  νοσοκομείων  με νοσηλευτές, που τόσο πολύ τους έχουν ανάγκη.

Το ΣτΕ, το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας μας, με την απόφασή του αυτή διαστρέβλωσε την κοινή λογική που λέει ότι για να εκπέμπει κάποιος, πρέπει να είναι νόμιμος και να πληρώνει στο κράτος. Απέδειξε ότι δεν το ενδιαφέρει το κοινό συμφέρον και πως είναι ένα συντηρητικό όργανο, που, κατά καιρούς, αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως ένα κράτος δικαστών. Τα τελευταία χρόνια, έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, τις περικοπές  των μισθών, το PSI και  το κλείσιμο της ΕΡΤ.

To παράλογο  είναι ότι με την απόφαση του για το νόμο των τηλεοπτικών αδειών, το ΣτΕ, δεν αποκαθιστά καμιά συνταγματικότητα, αφού το ίδιο έχει γνωμοδοτήσει πως το καθεστώς που υπάρχει και στο οποίο στην ουσία επιστρέφουμε είναι, επίσης, παράνομο. Χαρακτηρίζει κάτι αντισυνταγματικό, ενώ, το ήδη υπάρχον, είναι αντισυνταγματικό και άνομο. Έτσι, στην απόφασή του για το νόμο, δίνει εντολή να ξεκινήσουν όλα από την αρχή με τον ορισμό του ΕΣΡ, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το ΕΣΡ δεν συγκροτήθηκε με ευθύνη της Ν.Δ.. και των άλλων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, που είχαν ως στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, συνεπικουρούμενοι από τους καναλάρχες και τους διαπλεκομένους του γνωστού αμαρτωλού τριγώνου. Χαρακτηρίζει,  δηλαδή,  ένα νόμο αντισυνταγματικό, για να γυρίσουμε σε μία αντισυνταγματική κατάσταση, η οποία είναι κοινωνικά επιζήμια. Παίρνει , επίσης, την απόφαση να επιστραφούν 250 εκατομμύρια σε αυτούς που τα έχουν και δεν τα πλήρωσαν ποτέ, για να έχουν συχνότητες.

Τελικά, οι ανώτατοι δικαστές αποφασίζουν για το ιδιωτικό ή το δημόσιο συμφέρον; Γιατί επέστρεψαν στην προηγούμενη αντισυνταγματικότητα; Γιατί δεν αναζήτησαν τους λόγους για τους οποίους,  27 τώρα χρόνια, δεν έχει πάρει απόφαση το ΕΣΡ, για την εφαρμογή της νομιμότητας;

Ο απλός πολίτης καταλαβαίνει πλέον, τι παιχνίδι παίζεται με την απόφαση, όχι, βέβαια, από όλους οι δικαστές  και αυτό, δυστυχώς, κλονίζει την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη και τους νόμους. Έχει την αίσθηση ότι οι δικαστές δεν ενδιαφέρονται για το τερματισμό της επικρατούσας ανομίας.

Η κυβέρνηση μπορεί να έχασε προσωρινά αυτή τη μάχη με τους ολιγάρχες, τη διαπλοκή και το πολιτικό κατεστημένο, το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας που έφτασε ως εδώ τη χώρα μας, αλλά κέρδισε την κοινωνία, που κατάλαβε πολύ καλά, τι συμβαίνει και απαιτεί τερματισμό της αυθαιρεσίας και της ανομίας.

Η κυβέρνηση συγκρούστηκε και συγκρούεται με την ανομία,  την ασυδοσία των 27 χρόνων που κυριαρχεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και  με τους οικονομικά ισχυρούς επιχειρηματίες, που αυθαίρετα κατέλαβαν τις δημόσιες συχνότητες, οι οποίοι πίστευαν ότι θα βρίσκονται για πάντα στο απυρόβλητο. Κανένας, πλέον, δεν είναι υπεράνω του νόμου. Σε καμιά περίπτωση, δεν θα πρέπει να κάνει πίσω, αλλά να βάλει κανόνες για όλους, γιατί αυτό το απαιτεί η κοινωνία που πλήττεται σήμερα από την κρίση.

Η «Ν.Δ»., το «ΠΑΣΟΚ», το «ΠΟΤΑΜΙ», πανηγυρίζουν για την απόφαση του ΣτΕ, προδίδοντας, έτσι, τη θέση τους για την υπεράσπιση της ανομίας , την οποία οι ίδιοι καλλιέργησαν και ισχυροποίησαν, εις βάρος της κοινωνίας, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας. Γιατί με την ανομία και την έλλειψη κανόνων, η παραπληροφόρηση πήρε τεράστιες διαστάσεις, μιας και ο βασικός τους στόχος ήταν η χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Υπερασπίζονται τους λίγους, τους καναλάρχες των  αγύριστων θαλασσοδανείων, που έπαιρναν με αέρα και παρεμποδίζουν συστηματικά και μεθοδευμένα τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

      Σε λίγες μέρες, θα βρεθούν προ των ευθυνών τους, όταν θα κληθούν να συγκροτήσουν το  ΕΣΡ και να υποχρεώσουν τους καναλάρχες να πληρώσουν για τις συχνότητες που κατέχουν. Και εδώ θα αποκαλυφθεί ο πραγματικός τους ρόλος και η αξιοπιστία τους, για το αν υπηρετούν το δημόσιο ή το ιδιωτικό συμφέρον.”

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button