ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ποια σκάφη εξαιρούνται από την απαγόρευση απόπλου-τι γίνεται με την ερασιτεχνική αλιεία

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται - Διευκρινίσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για το ποια σκάφη επιτρέπεται από αύριο, Τρίτη 5 Μαΐου 2020, να αποπλέουν από τα λιμάνια της χώρας, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ΚΥΑ, έως τις 18 Μαΐου 2020 θα παραμείνουν δεμένα τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής. Μέχρι αυτήν την ημερομηνία δεν επιτρέπεται επίσης ο απόπλους και ο κατάπλους κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους, των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, ανεξαρτήτως σημαίας, για προληπτικούς λόγους Δημόσιας Υγείας.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαΐου 2020 κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού, από αυτόν τον περιορισμό εξαιρούνται τα μικρά σκάφη έως 7 μέτρα, τα οποία βγαίνουν στα ανοικτά για τη διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας ή για την κολύμβηση των επιβατών τους.

«Από αύριο, Τρίτη 5 Μαΐου 2020 εξαιρούνται από την απαγόρευση κατάπλου σκαφών σε όλη τη χώρα τα μικρά σκάφη έως 7 μέτρα, στα οποία επιτρέπεται να αποπλεύσουν για τη διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας και για την κολύμβηση των επιβατών τους στην ανοικτή θάλασσα» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, αρκεί να τηρούν -όπως είπε- τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1.Της μη προσέγγισης σε νησί της ίδιας ή άλλης περιφέρειας λιμενικού απόπλου

2.Της μη εξόδου κατά τη διάρκεια της νύχτας

3.Της τήρησης απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των επιβαινόντων.

Πηγή
athensvoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button