Lifestyle & PeopleΡοή Ειδήσεων

Αρωματική και αφράτη κερασόπιτα

Με τα κεράσια, αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα γλυκά.

υπέροχη συνταγή για αρωματική και αφράτη κερασόπιτα που θα γεμίσει το σπίτι με άρωμα και θα λιώσει στο στόμα!


🍒 Υλικά:

  • 500 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα κεράσια (χωρίς κουκούτσι)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2-3 κ.σ. γάλα (αν χρειαστεί για πιο αφράτη υφή)
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

🧁 Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις ή αέρα).
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να γίνει κρέμα.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
  6. Ενσωματώνουμε σταδιακά τα στερεά στο μείγμα αυγών-βουτύρου. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο γάλα για πιο αφράτη υφή.
  7. Στο τέλος προσθέτουμε τα κεράσια (αν είναι πολύ ζουμερά, τα πασπαλίζουμε πρώτα με λίγη φαρίνα για να μη βυθιστούν).
  8. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι (περίπου 24 εκ.) ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο.
  9. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με άχνη.

✨ Μυστικό για έξτρα άρωμα:

Μπορείς να μαρινάρεις τα κεράσια για 15 λεπτά με 1 κ.σ. λικέρ κεράσι ή αμαρέτο πριν τα προσθέσεις στη ζύμη.

Χορηγούμενη

papathanasiou2025 Τοπική Διαφήμιση
print Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button