Γεγονότα

Αρνούνται να παραιτηθούν οι διοικητές των νοσοκομείων

koi-security-nosokomeio1“Κίνημα ανυπακοής”  φαίνεται πως εκδηλώνεται και στη Δυτική Ελλάδα, από τους διοικητές των νοσοκομείων που δεν λένε  με τίποτε να παραιτηθούν! Το γεγονός ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ένιαι στελέχη της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ ποσώς φαίνεται να τους απασχολεί στην παρούσα φάση, παρά τις σχετικές “παραινέσεις”  που έρχονται άνωθεν…

Να θυμίσουμε πως οι διοικήσεις έχουν κληθεί προφορικά να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, αλλά ελάχιστες έχουν υποβληθεί, ενώ ορισμένοι διοικητές φαίνεται πως είναι διαθετειμένοι να προσφύγουν ακόμη και δικαστικά,  εγείροντας νομικά ζητήματα που προκύπτουν και να απαιτήσουν έτσι αποζημιώσεις.

“Υπάρχει νομικό πλαίσιο (Νόμος του κράτους) που μας προστατεύει. Θα πρέπει να γίνει νομοθετική παρέμβαση και να αλλάξει ο νόμος για να μας… παραιτήσουν.
Εμείς έχουμε διοριστεί με προκήρυξη. Όσο μας καλύπτει ο νόμος δεν παραιτούμαστε. Εξάλλου θα μείνουν ακέφαλα τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Δεν έχουν βρει καν αντικαταστάτες. Γι αυτό και πήραν πίσω το προφορικό”, λέει χαρακτηριστικά στο thebest.gr  ο κ. Ζαφειρόπουλος, διοικητής του νοσοκομείου της Κεφαλονιάς.  Και ολοκληρώνει δηλώνοντας πως, “…αν το υπουργείο κάνει κίνηση να μας παραιτήσει αυθαίρετα, θα κινηθούμε δικαστικά. Ο νόμος είναι πάνω από τον κάθε υπουργό”.

Η Αιτωλοακαρνανία βέβαια όπως είναι γνωστό , βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτού του “κινήματος” αφού εδώ και μήνες ζητήθηκε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας η παραίτηση τόσο του διοικητή κ. Βλάχου, όσο και του υποδιοικητή κ. Κυριακόπουλου, αλλά και οι δύο αρνήθηκαν να το πράξουν. Εγγράφως άλλωστε τέτοια εντολή δεν τους δόθηκε. Κάτι τέτοιο ούτε και σήμερα έχει γίνει, απλά υπάρχει η γνωστή δήλωση του νέου υπουργού Π. Κουρουμπλή, ότι θα ζητήσει “πολλές παραιτήσεις”.
Ο κ. Βλάχος, διοικητής των διασυνδεομένων νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας, δηλώνει πως εγγράφως τέτοια αίτημα δεν του έχει κατατεθεί από τον υπουργό  και όπως φαίνεται δεν είναι διατεθειμένος να πάρει ο ίδιος κάποια πρωτοβουλία, ανεξαρτήτως βέβαια του γεγονότος ότι αποτελεί πολιτική επιλογή και είναι στέλεχος της ΝΔ.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον υποδιοικητή και υπεύθυνο για τη νοσηλευτική μονάδα του Μεσολογγίου κ. Κυριακόπουλο , στελεχους του ΠΑΣΟΚ,  που αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του agriniopress.gr για το τι θα πράξει ένα τελικά του κοινοποιηθεί εγγράφως η εντολή για παραίτηση. “Θα σας απαντήσω μόλις λάβω το έγγραφο” λεει χαρακτηριστικά.
Άλλωστε, όπως φημολογείται ο κ. Κυριακόπουλος, ενδεχομένως να αξιοποιηθεί στην ίδια ή και σε πιο αναβαθμισμένη θέση, εξαιτίας της φιλικής του σχέσης με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button