ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

«Αρνήθηκε τη συζήτηση για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. η διοικούσα πλειοψηφία Κωνσταντάρα» λέει η Αντιπολίτευση Θέρμου

«Ούτε την εικοσιτετράωρη λειτουργία του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Θέρμου δεν θέλησαν να συζητήσουν ως κατεπείγον θέμα  οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης «Αξιοπιστία και Προοπτική για τον δήμο Θέρμου».

Η ανακοίνωση:


«Το Κ.Υ. Θέρμου παρέχει Υπηρεσίες Α-βάθμιας περίθαλψης και εξυπηρετεί υγειονομικά τον μικρό και ορεινό Δήμο μας, αλλά κι αρκετές περιοχές που ανήκουν διοικητικά στον Δήμο Αγρινίου.

Στις Υπηρεσίες Υγείας που πρέπει να προσφέρονται από το Κ.Υ. Θέρμου, περιλαμβάνεται κι όλο το πλαίσιο υπηρεσιών διακομιδής ασθενών. Στο πλαίσιο αυτό των υπηρεσιών διακομιδής, κυρίαρχη θέση κατέχει η εύρυθμη λειτουργία και η ετοιμότητα του ασθενοφόρου, αλλά κι ο χρόνος απόκρισής του σε περιπτώσεις ανάγκης.

Ας σημειωθεί ότι η αποτελεσματική λειτουργία του Κ.Υ. Θέρμου και η βέλτιστη παροχή υπηρεσιών διακομιδής, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, που πρέπει να λαμβάνονται σοβαρώς υπ΄ όψιν στον οιονδήποτε σχεδιασμό. Μεταξύ των παραγόντων αυτών, κυρίαρχη θέση κατέχουν τα γενικά αλλά και τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής, που συνοψίζονται στα ακόλουθα:

  • Μεγάλη διασπορά και σε τεράστια έκταση πολλών Κοινοτήτων και πάμπολλων οικισμών.
  • Κακό οδικό δίκτυο.
  • Κατά μέσο όρο μεγάλος ηλικιακά πληθυσμός.
  • Ανυπαρξία υπηρεσιών διακομιδής από ιδιώτες κ.α.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και διότι πρέπει οι υπηρεσίες διακομιδής ασθενών του Κ.Υ. Θέρμου, να μην υπολείπονται αυτών που απολαμβάνουν οι κάτοικοι άλλων περιοχών, θα πρέπει το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Θέρμου:

  • Να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα καθ΄ όλο το 24ωρο.
  • Να υπάρχει πάντα διαθέσιμος οδηγός, καθ΄ όλο το 24ωρο.
  • Το ασθενοφόρο να έχει  πλήρωμα εκπαιδευμένο.
  • Να είναι στη διάθεση των δημοτών μας με ένα απλό τηλεφώνημα.

Δυστυχώς όμως, πρόσφατες  αποφάσεις αξιωματούχων επιδείνωσαν την άσχημη κατάσταση.

  • Ο ένας εκ των δύο οδηγών αποσπάστηκε στην Αχαΐα.
  • Η κυρία που αποτελούσε το πλήρωμα διακομιδής, απολύθηκε.

Το τελευταίο μάλιστα διάστημα, είχαμε  περιπτώσεις συμπολιτών μας που ταλαιπωρήθηκαν, εξ αιτίας του μεγάλου χρόνου ανταπόκρισης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ  που έρχεται από το Αγρίνιο. Πρόσφατα επίσης, είχαμε μεταφορά τραυματία από την πλατεία της έδρας του Δήμου  στο Κ.Υ. Θέρμου με περιπολικό.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίσαμε ότι επειδή η υγεία ανήκει σε όλους και δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών, πρέπει ο Δήμος  να συζητήσει το θέμα ως κατεπείγον και να επέμβει ώστε να διορθωθούν αυτές οι παρατυπίες, οι οποίες δεν εξυπηρετούν τους φορολογούμενους πολίτες, στους οποίους όχι μόνο δεν αρμόζει αυτή η παραμέληση, αλλά δικαιούνται λήψης επαρκών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

Η πρότασή μας για διενέργεια συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, για το θέμα του ασθενοφόρου, έγινε αποδεκτή και ψηφίστηκε δυστυχώς μόνο από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Η διοικούσα πλειοψηφία του κ. Κωνσταντάρα, σε μία επίδειξη εγωιστικής κι αλλαζονικής συμπεριφοράς, αρνήθηκε πεισματικά την συζήτηση του τόσο σοβαρού αυτού προβλήματος.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και ελπίζουμε κάποτε το συμφέρον των συμπολιτών μας, – που εδώ είναι η υγεία τους – να είναι για όλους τους αυτοδιοικητικούς πάνω από μικροπαραταξιακές εμμονές.

Εκ του Γραφείου Τύπου του Συνδυασμού

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ»

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button