Γεγονότα

Αρκετά εμπορικά άνοιξαν το πρώτο Σάββατο

koi-emporika-agrinio4

Ξεκινά το θερινό ωράριο για τα εμπορικά του Αγρινίου, όπως το ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, που προβλέπει κλείσιμο των καταστημάτων τα Σάββατα του καλοκαιριού, αρχής γενομένης από σήμερα. Η απόφαση αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου όμως, φαίνεται πως δεν βρίσκει σύμφωνη μερίδα εμπόρων, που σήμερα λειτουργούν κανονικά τα καταστήματά τους.

koi-emporika-agrinio1

Υπήρξαν αρκετά μαγαζιά  με ρούχα, παπούτσια , αξεσουάρ κλπ που άνοιξαν σήμερα σε Παπαστράτου, Μπαϊμπά, Σταϊκου και σε κάποιες ακόμη κεντρικές οδούς. Έμποροι που επικοινώνησαν με το agriniopress.gr αναφέρουν ότι δεν συμφωνούν με την πολιτική αυτή του Εμπορικού Συλλόγου και θεωρούν υπερβολή το κλείσιμο των καταστημάτων όλα τα Σάββατα του καλοκαιριού. Σύμφωνα με αυτούς, θα μπορούσε να οριστεί ένα μικρότερο χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα εμπορικά καταστήματα δεν θα ανοίγουν τα Σάββατα, κάνοντας λόγο για κάποια Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου. Πολλοί έμποροι σχολιάζουν μάλιστα ότι πήραν την απόφαση να διαγραφούν από μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, αφού, όπως αναφέρουν, «οι αποφάσεις που παίρνονται πολλές φορές δεν ευνοούν τον εμπορικό κόσμο του Αγρινίου».

koi-emporika-agrinio2

Από την άλλη πλευρά, ο ΕΣΑ φαίνεται ικανοποιημένος από την εικόνα της αγοράς το πρώτο Σάββατο εφαρμογής της απόφασης, που χρόνια παίρνει ο Σύλλογος.: «Σε σχέση με άλλες χρονιές είναι λιγότερα τα καταστήματα που άνοιξαν, ιδιαίτερα στην οδό Μπαϊμπά, αλλά και σε άλλες κεντρικές οδούς. Υπήρξαν ακόμη και καταστήματα φρανσάιζ που έκλεισαν. Αυτό ήταν κάτι που δεν περιμέναμε… Και να μη ξεχνάμε πως είναι ακόμη νωρίς, τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου. Πραγματική εικόνα θα έχουμε από το επόμενο», αναφέρει μιλώντας στο agriniopress.gr η Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κα Χάιδω Παπαζηση, που σχολιάζει ότι και το αγοραστικό κοινό σήμερα είναι μικρό, γεγονός βέβαια που παρατηρείται πλέον τα περισσότερα Σάββατα του έτους, «πόσο μάλλον τώρα που μπαίνουμε για τα καλά στο καλοκαίρι…»

koi-emporika-agrinio3

 

 

koi-emporika-agrinio5

koi-emporika-agrinio7

φωτογραφία 2 (30)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button