ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Oι αριθμοί αναγγελίας βλάβης χωρίς χρέωση για το σταθερό και το κινητό

Η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» ενημερώνει τους καταναλωτές για τους αριθμούς τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, στους οποίους μπορούν στο εξής να καλούν, χωρίς χρέωση, για αναγγελία βλάβης του σταθερού και κινητού τους τηλεφώνου. Οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να καλούν δωρεάν, από οποιοδήποτε δίκτυο, με στόχο να αποφεύγονται ενδεχόμενες υψηλές χρεώσεις.

Η Αρχή, μετά και από την έναρξη ισχύος του δεύτερου σταδίου των ρυθμίσεων του “Κανονισμού Γενικών Αδειών” (ΦΕΚ 4262/Β/2017), κάλεσε τους Παρόχους κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, να της γνωστοποιήσουν τους σχετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς, στους οποίους μπορούν να καλούν οι καταναλωτές για δήλωση-αναγγελία βλάβης σε σταθερή ή κινητή τηλεφωνία.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΚΚΕ), σύμφωνα με το Παράρτημα Β, άρθρο 3.1.8., παράγραφο γ’, του ανωτέρω Κανονισμού: «Ο Πάροχος Δημόσιων Τηλεφωνικών Υπηρεσιών εξυπηρετεί τους καταναλωτές μέσω μίας ή περισσότερων τηλεφωνικών γραμμών,… Ειδικά για θέματα βλαβών, η γραμμή εξυπηρέτησης λειτουργεί τουλάχιστον 16 ώρες το 24ωρο χωρίς χρέωση (τόσο για κλήσεις εντός δικτύου όσο και για κλήσεις εκτός δικτύου) από Δευτέρα έως και Σάββατο.

Στις ώρες λειτουργίας της εν λόγω γραμμής περιλαμβάνονται οι εργάσιμες ώρες, ενώ ο χρόνος αναμονής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 λεπτά, με την επιφύλαξη περιπτώσεων ανωτέρας βίας λόγω εκτεταμένων βλαβών στο δίκτυο».

Οι αριθμοί όπως δηλώθηκαν στο Συνήγορο του Καταναλωτή, είναι οι εξής:

– Cyta Ελλάς Τηλεπικοινωνιακή Α.Ε. 13811

– FORTHNET Α.Ε.: 13731

– WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E.: 13700

– OTE A.E.: 13788 (για σταθερή τηλεφωνία) και 13738 (για κινητή τηλεφωνία – Cosmote)

– VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ A.E.E.T.: 13840

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close