Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Αρχίζοντας με… μια τελεία»: Νέο πρόγραμμα για μαθητές στο Κέντρο Πρόληψης «Οδυσσέας»

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας» – Ο.ΚΑ.ΝΑ. θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά Πρόγραμμα Καθολικής Πρόληψης με θέμα: «Αρχίζοντας με… μια τελεία».

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της τάξης και έχει ως στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των μαθητών, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας, καθώς επίσης και την καλλιέργεια των κοινωνικών και συναισθηματικών τους δεξιοτήτων.


Οι Θεματικές Ενότητες ενδεικτικά περιλαμβάνουν ασκήσεις γνωριμίας, παιχνίδια συνεργασίας και καλλιέργειας της εμπιστοσύνης, παιχνίδια δημιουργικότητας και φαντασίας και τεχνικές αντιμετώπισης αγχογόνων καταστάσεων.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 4 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις κατά τη διάρκεια του ωρολόγιου προγράμματος του σχολείου και απευθύνεται στους μαθητές της Α, Β και Γ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο (2) σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίες θα επιλεγούν ύστερα από κλήρωση.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση πατώντας εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  από Δευτέρα 17/10 έως και Δευτέρα 31/10.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button