Αρχιμανδρίτης για το κήρυγμα του π. Καντάνη: «Ο άμβωνας δεν είναι χώρος για μόστρα…»

Ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Φιλήμων Μισσός γράφει στο ekklisiaonline.gr για το κήρυγμα του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, Κωνσταντίνου Καντάνη, που προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την επικαιρότητα με κηρύγματα του ή και δράσεις του. Στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, ασχoλήθηκε τόσο με την γνωστή διαφήμιση της Pantene για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, κάνοντας λόγο για «διαστροφή της ανθρώπινης φύσης», όσο και με τα αποσθυρθέντα video του Συλλόγου Προγεννητικής αγωγής, που στήριζαν την θεωρία του «αγέννητου παιδιού». Πολύ πρόσφατα είχε προκαλέσει και πάλι συζητήσεις, όταν είπε πως κοινώνησε 700 άτομα μέσα στην έξαρση της πανδημίας, ενώ είναι γνωστό πως στον ναό του, δεν τηρούνταν τα περιοριστικά μέτρα.


Ο Αρχιμανδρίτης Φιλήμων Πίσσος, γράφει σχετικά τα εξής:

«Περί άλα και κύαμον. «Για αλάτι και κουκιά»

Του Γέροντα Αθανασίου Μισσού, Αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Ρόδου

Η σοφία των αρχαίων μας είναι τελικά διαχρονική. Όλες οι αλήθειες έχουν εκφραστεί μέσα από τα αποφθέγματα των προγόνων μας. Άσχετοι ασχολούνται με άσχετα και φυσικά με όλη την γκάμα των θεμάτων πλην φυσικά του ρόλου τους. Έτσι έρχεται και σαν βόμβα η ρητορική ιερέως από το Αγρίνιο που ασχολείται με την διαφήμιση γνωστού σαμπουάν επειδή μ’ αυτό λούζονται και άνθρωποι με περίεργο και ύποπτο σεξουαλικό προσανατολισμό ( το σεξ είναι από τα αγαπημένα θέματα του άμβωνα και της εξομολόγησης), αλλά και με τα βίντεο που εστάλησαν στα σχολεία της χώρας για την προγεννητική αγωγή.

Σύμφωνα με τον κώδικα ηθικής του εν λόγω ιερέα τα σαμπουάν δεν πρέπει να ναι για τύπους μαλλιών και επιδερμίδας αλλά βάσει των σεξουαλικών ορέξεων.

Στο θέμα των βίντεο για τους μαθητές της χώρας ένα δίκιο το έχει, γιατί όντως δεν έχει και κανένα νόημα να ενημερωθούν τα παιδιά για θέματα αυτονόητα και όλοι αμέσως κατανόησαν την αστειότητα του Υπουργείου και της Υπουργού.

Όμως πέραν από όλα αυτά ο κάθε ιεροκήρυκας οφείλει να κατανοήσει ότι ο άμβωνας δεν είναι ούτε σελίδα αναφοράς ο καθένας να γράφει την έκθεσή του, ούτε και χώρος για μόστρα και ρεκλάμα.

Ο λόγος του Ευαγγελίου είναι σαφής απηχεί σε όλες τις εποχές. Ούτε τώρα προέκυψαν οι αμβλώσεις ούτε τώρα προέκυψαν οι σεξουαλικές διαστροφές, όπως τις χαρακτηρίζει ο ιερέας αυτός.

Άξονας κηρύγματος είναι η Ευαγγελική περικοπή. Στο κάτω κάτω της γραφής τα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία είναι γεμάτα Κυριακοδρόμια.

Ας αγοράσουμε μερικά εγχειρίδια και να περιοριστούμε στην αναπαραγωγή τους και ΟΧΙ σε ότι μας κατέβει «Αρλούμπες». Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας έχει τον λόγο να αποφανθεί.

Με αυτές τις ελάχιστες σκέψεις,

Ο ταπεινός εργάτης του Ευαγγελίου,
Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός»

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Γέροντας Αθανάσιος Καντάνης κήρυγμα