ΔιεθνήΡοή Ειδήσεων

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Η απουσία αυτή την περίοδο από την εκκλησία είναι πράξη ευθύνης και αγάπης

Ένα βήμα μπροστά πάλι βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και η Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία συνήλθε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, για να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα των αναγκαίων μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έκρινε ότι προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του συμφέροντος και της προστασίας των πιστών και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα συμβουλεύει τους πιστούς να μη εκτίθενται σε χώρους δημόσιων μαζικών συναθροίσεων, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν και τις εκκλησίες για τις επόμενες εβδομάδες.

Αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για μία πρωτοφανή κατάσταση, που επιτάσσει τη λήψη μέτρων για την προστασία των ενοριτών και των ευρύτερων κοινοτήτων, σημειώνει ότι «η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκτείνει την ευλογία και την ευχή της σε όλους τους πιστούς και φυσικά στους πιστούς που αποφασίζουν να μην προσέλθουν στις εκκλησίες, καθώς μία τέτοια απόφαση δεν συνιστά αμαρτία, αλλά μία πράξη αγάπης και ευθύνης για την προστασία του καθενός ξεχωριστά και των συνανθρώπων του».

Ο Αρχιεπίσκοπος ενθαρρύνει τους πιστούς να συμμετέχουν στην εμπειρία των ακολουθιών εκκλησιαζόμενοι από το σπίτι, κάνοντας χρήση των τηλεοπτικών μεταδόσεών τους ή των μεταδόσεών τους μέσω Διαδικτυακών πλατφορμών πολυμέσων.

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες και τις υποδείξεις των τοπικών και των πολιτειακών κυβερνήσεων, αλλά και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης-όσο αυστηρές κι αν είναι αυτές- σε μία προσπάθεια να υποστηρίξουμε τις πολιτικές για την προστασία της δημόσιας υγείας σε παναμερικανικό επίπεδο».

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που οι κρατικές Αρχές, είτε οι τοπικές ή πολιτειακές είτε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, κρίνουν ότι για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας πρέπει οι ακολουθίες να περιοριστούν ή να ανασταλούν, αυτό η Εκκλησία και θα πράξει. Διότι ουδείς γνωρίζει καλύτερα την όλη κατάσταση από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αμερικής αναφέρει ότι κάθε μητροπολίτης έχει το καθήκον να λαμβάνει τις απαραίτητες αποφάσεις για την προστασία των πιστών σύμφωνα με τις υποδείξεις των κρατικών Αρχών που είναι αρμόδιες για την προστασία της δημόσιας υγείας και τους τοπικούς περιορισμούς που ισχύουν σε σχέση με τις δημόσιες συναθροίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button