Απτόητη η εισπρακτική του Ανδρέα Πάτση στέλνει «ραβασάκια» σε οφειλέτες -και- στο Αγρίνιο

Όπως είναι γνωστό ο πρώην βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, διεγράφη στις 25 Οκτωβρίου του 2022 από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, μετά το σκάνδαλο με τις εισπρακτικές του.

Στη διαγραφή Πάτση από τη ΝΔ οδήγησαν οι καταγγελίες πως ήταν ο μοναδικός ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. για μόλις 4,3 εκ. ευρώ, δηλαδή στο ένα δέκατο πέμπτο της αξίας τους, με σκοπό να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς και έτσι να κερδοσκοπήσει.


Εκδιώχθηκε από το κυβερνών κόμμα με συνοπτικές διαδικασίες, ύστερα από τα όσα έγιναν γνωστά για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες που δεν συνάδουν με αυτές ενός εκλεγμένου μέλους του Κοινοβουλίου, ενώ εγείρονται σημαντικά ηθικά ζητήματα, όπως σημειώνουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος.

Η δικηγορική εταιρεία του κ. Πάτση δεν πτοείται πάντως μετά απο αυτήν την εξέλιξη αν και από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, έχουν ζητηθεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή, προκειμένου να διερευνήσει εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης εκ μέρους του κ. Πάτση αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Επίσης ερευνάται εάν υπάρχει τυχόν σχέση συγγενών του Ανδρέα Πάτση με offshore εταιρείες, εισπρακτικές εταιρείες ή εταιρείες αγοράς κόκκινων δανείων, διερευνά η εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος.

Η δικηγορική του φίρμα πάντως μέχρι σήμερα, συνεχίζει τη συνεργασία της με διάφορες εταιρείες με σκοπό την είσπραξη οφειλών. Οχλήσεις αυτού του είδους έχουν δεχτεί και πολίτες του Αγρινίου. Στην παρακάτω περίπτωση, καταγράφεται το πολύ πρόσφατο μήνυμα της JPA LΑW FIRM του κ. Πάτση, για οφειλή σε πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος:

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο εισπρακτική Πάτσης