ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αποζημίωση ειδικού σκοπού, αναδρομικά συνταξιούχων, επίδομα 400€ σε ανέργους

Καταβάλλονται σήμερα οι αποζημιώσεις σε εργαζόμενους κλειστών επιχειρήσεων και τα υπόλοιπα των αναδρομικών σε συνταξιούχους – Όσοι πάνε ταμείο

Μια αλληλουχία πέντε διαδοχικών πληρωμών για περισσότερους από μισό εκατομμύριο εργαζόμενους και συνταξιούχους ξεκινάει σήμερα και διαρκεί έως και τα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς καταβάλλονται αποζημιώσεις ειδικού σκοπού επί 800 ευρώ σε εργαζόμενους, αναδρομικά σε συνταξιούχους και έκτακτες ενισχύσεις επί 400 ευρώ σε ανέργους.

1. Αποζημιώσεις εργαζομένων – κλειστές επιχειρήσεις

Την κούρσα των πληρωμών ανοίγουν σήμερα οι πρώτες καταβολές των ενισχύσεων του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης κατά το δεύτερο lockdown. Η αρχή γίνεται από τις ειδικές αποζημιώσεις των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή, οι οποίες υπολογίστηκαν με βάση τα 800 ευρώ – δηλαδή 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής – και θα καταβληθούν σήμερα στους λογαριασμούς 277.999 δικαιούχων. Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, σήμερα, 27/11 εξοφλούνται :

277.999 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης κατά τον μήνα Νοέμβριο από εργοδότες που έκλεισαν με κρατική εντολή κατά το δεύτερο lockdown. Το ύψος της ειδικής αποζημίωσης είναι κυμαινόμενο, ανάλογα με τις ημέρες της αναστολής. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν συνολικά 188,3 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η μέση αποζημίωση ανέρχεται σε 677 ευρώ. Οι αποζημιώσεις τους υπολογίστηκαν με βάση τα 800 ευρώ για 30 ημέρες, δηλαδή 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

7.718 εργαζόμενοι με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία, που υπέβαλλαν μονομερή δήλωση στο σύστημα “Εργάνη”. Θα λάβουν αθροιστικά 3,61 εκατομμύρια ευρώ, άρα η μέση αποζημίωση διαμορφώνεται σε 468 ευρώ, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ.
2.242 επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγοί και τουριστικοί συνοδοί, που υπέβαλλαν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις. Θα λάβουν 1,188 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 530 ευρώ κατά μέσο όρο (βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ).

40.401 εργαζόμενοι ενταγμένοι στον Μηχανισμό «Συν – Εργασία» για τον μήνα Οκτώβριο, οι οποίοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας συνολικού ύψους 10,62 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 263 ευρώ κατά μέσο όρο

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button