ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Γιατί αποχώρησε η αντιπολίτευση από το Δημ. Συμβούλιο Θέρμου

Συνεχίζει να ταλανίζει το έργο της ανάπλασης στο κέντρο του Θέρμου

“Αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν συμμετέχουμε  στην ποδοσφαιροποίηση του ανώτατου οργάνου  του δήμου”, τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης “Αξιοπιστία και Προοπτική για τον Δήμο Θέρμου” με επικεφαλής τον Θ. Κασόλα , με αφορμή την εξέλιξη της συζήτησης σε θέμα που τέθηκε από οκτώ  Δημοτικούς Συμβούλους  της αντιπολίτευσης, καθώς  και ανεξάρτητους.

Οι Σύμβουλοι έθεσαν με αίτησή τους το θέμα: “Ενέργειες του Δήμου μετά την έκθεση ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων έργων (ΣΕΔΕ) για το έργο: Ανάπλαση –αναβάθμιση του κέντρου της πόλης του Θέρμου”.


Τις συνθήκες αποχώρησης περιγράφει η παράταξη:

“Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/06/2018 συζητήθηκε η αίτηση

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

1) Ο κ. δήμαρχος, είχε επί ένα εξάμηνο στο συρτάρι του το πόρισμα του ΣΕΔΕ, χωρίς να κάνει καμία κίνηση για υλοποίηση των προτάσεών του.

Όταν σύμβουλος της παράταξής μας το παρέλαβε και ετέθη το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο  και μετά από αναβολή επανήλθε, ο κ. δήμαρχος απλά……… ψέλλισε αντιρρήσεις ότι επειδή το έγγραφο είναι εμπιστευτικό δεν πρέπει να συζητηθεί και αποχώρησε αυτός και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που του απέμειναν, που είναι πλέον η μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην επιφανειακή κι αστήρικτη επιχειρηματολογία του,  σε μια προσπάθεια αποφυγής ευθυνών, προστέθηκε και η επίκληση απόδοσης ευθυνών στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στον γραμματέα (δημοτικό υπάλληλο), για αλληλογραφία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το θέμα, που όπως είπε ο δήμαρχος δεν είχε πρωτόκολλο και δεν είχε ενημερωθεί.  Η  πλειοψηφία των δημοτικών Συμβούλων έμεινε στη συζήτηση, ανέλυσε το θέμα και πήρε σχετική απόφαση.

Η όλη στάση και  συμπεριφορά του κ. δημάρχου να κρατάει κλειδωμένο ένα έγγραφο στο συρτάρι του και οχυρωμένος και να μην πράττει τα δέοντα, είναι το λιγότερο ακατανόητη. Ξέχασε βέβαια ότι σε άλλη περίπτωση εμπιστευτικού πορίσματος από το ΣΕΔΕ για το έργο με τίτλο: «Βελτίωση της ύδρευσης των οικισμών Αμπέλια, Κοσίνα και Κούρβουλα Τ.Κ. Κοκκινόβρυσης και Τσιρνόκος Τ.Κ. Αργυρού Πηγαδίου του Δήμου Θέρμου» είχε αντίθετη συμπεριφορά και όχι μόνο παρίστατο στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 23/07/2017 αλλά ο συνδυασμός του έκανε σχετική πρόταση και το Σώμα πήρε την υπ’ αριθμ. 80/17 απόφαση.  Με αυτή του την αδράνεια και την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά δεν μπορεί να κυβερνά τον δήμο.

Εξ άλλου όσοι δημοτικοί Σύμβουλοι έθεσαν το θέμα  δε δημοσίευσαν το έγγραφο. Μίλησαν για τα κατά την κρίση τους συμπεράσματα του πορίσματος του Σ.Ε.Δ.Ε. και τις ενέργειες που έπρεπε και πρέπει να γίνουν από τους εμπλεκόμενους Δήμους Θέρμου και Μεσολογγίου κι όλους τους αρμόδιους για το έργο της πλατείας,  ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν, κι αυτό γιατί οι εκλεγμένοι είναι υπεύθυνοι απέναντι στην κοινωνία και στη συντεταγμένη πολιτεία.

2) Όταν τέλειωσε η συζήτηση του εν λόγω θέματος,  ο κ. δήμαρχος και οι δημοτικοί Σύμβουλοί του επανήλθαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο κ. δήμαρχος επετέθη φραστικά, εξυβρίζοντας και απευθύνοντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς  σε ανεξάρτητο δημοτικό Σύμβουλο (πρώην Σύμβουλο της δικής του παράταξής), λέγοντάς τον «πολιτικό συκοφάντη».

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΑΣ

Υπερασπιζόμενοι το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου και παραμένοντας πιστοί στις αρχές της δημοκρατίας,  του πολιτικού διαλόγου και του σεβασμού της άποψης και της προσωπικότητας των συναδέλφων μας,  αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση. Μαζί μας αποχώρησαν και ανεξάρτητοι δημοτικοί Σύμβουλοι, μη αποδεχόμενοι όλοι μας την υποβάθμιση και απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, την κατ’ επιλογήν και όποτε μας συμφέρει παρουσία σ΄αυτό, την απόκρυψη στοιχείων, την απαξίωση θεσμών, αρχών και αξιών, τον ευτελισμό της δεοντολογίας, το διασυρμό δημοτικών Συμβούλων, την εκτόξευση απειλών, την επίκληση εισαγγελικών παρεμβάσεων. Θυμίζουμε τέλος, πως το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’ αριθμ. 140/17 απόφασή του,  είχε αποδοκιμάσει και καταδικάσει στο παρελθόν τον κ. δήμαρχο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, που υπό την πανθομολογουμένη εγγενή αδυναμία άσκησης αποτελεσματικής διοίκησης και τη σωρεία άλυτων προβλημάτων,  επιδεινώθηκε έτι περαιτέρω.”

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button