sliderΡοή Αποτελεσμάτων ΕκλογώνΡοή Ειδήσεων

Αποτελέσματα σε Τοπικά Συμβούλια του δήμου Αγρινίου: Ποιοι εκλέγονται πρόεδροι

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει πλέον για την σταυροδοσία των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, αλλά και στο τι έγινε με τις εκλογές στα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων.

Ποιοι δηλαδή εκλέγονται πρόεδροι αλλά και ποιοι, στις μεγαλύτερες Κοινότητες θα ψηφιστούν από τα μέλη των Τοπικών Συμβούλων για να εκλεγούν πρόεδροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχει συλλέξει το agriniopress.gr:

Στην μεγάλη σε πληθυσμό Κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου, , την δεύτερη σε πληθυσμό στον δήμο, το ισχυρό ψηφοδέλτιο του Γ. Παπαναστασίου, έδωσε τη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συνδυασμός του νυν δήμαρχου στον Αγιο Κων/νο, πιθανώς να εκλέξει πέντε από τις επτά έδρες.

Το γεγονός ότι ο συνδυασμός λαμβάνει άνω του 50%, δίνει αυτόματα την προεδρεία στον πρώτο σε σταυρούς υποψήφιο της πλειοψηφούσας παράταξης και αυτός είναι ο Θεόδωρος Σεϊτανίδης, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Αγρινίου, έμπειρος αυτοδιοικητικός και με πολύχρονη συμμετοχή στα κοινά.

Η σταυροδοσία των πέντε πρώτων έχει ως εξής: Σεϊτανίδης-394, Σταύρου-297, Αντώνογλου-293, Πάνου-293, Γκούβας-225. Από τον δεύτερο συνδυασμό εκλέγεται ο κ. Τακουρίδης, ενώ μια έδρα αποσπά η Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην Ματαράγκα πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Αγγελής με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπαναστασίου που ήταν και ο μοναδικός που συμμετείχε στη διαδικασία. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της συμβουλίου είναι ο Βασίλης Γκρέκας, ο Κώστας Γκρέκας, ο Ευάγγελος Τραγουλιάς, και ο Γιώργος Λάκκας.

Στην Μεγάλη Χώρα πρόεδρος εξελέγη ο Γρηγόρης Χασιώτης ενώ από τον συνδυασμό του εξελέγησαν επίσης ο Γιάννης Νταλακούρας και ο Δημήτρης Κατσιαούνης. Από τον δεύτερο συνδυασμό εξελέγη στο τοπικό συμβούλιο ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Μέρκος και η Αγγελική Τασολάμπρου.

Στο πενταμελές τοπικό του Αγγελοκάστρου, πρώτος έρχεται ο συνδυασμός «ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ» του Πάνου Κοτούμπα με 61% περίπου έναντι του «ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» του Τάκη Μήλα- Κολοβού και της ΛΑΣ. Έτσι στο τοπικό από τον πρώτο σε ψήφους συνδυασμό, εκλέγονται οι: Πάνος Κοτούμπας (522 ψήφοι) – Σ. Βλαχογιώργος (201 ψηφ) και Κ. Κάππας (Τσόνιας) (131 ψηφ). Και οι: Τάκης Μήλας (300 ψηφ)- Κώστας Τσουμάρης (100 ψηφ) από τον δεύτερο συνδυασμό.

Στην Κοινότητα Κυψέλης, πρόεδρος εκλέγεται ο κ. Στράτος Ηλιάδης, που έλαβε 117 ψήφους. 96 έλαβε ο Θ. Ξανθόπουλος, 95 ο Ν. Ασβεστόπουλος, 67 ο Τ. Τσαπακιδης, 66 η Ντ. Ντάλα και 42 η Σ. Καραγκούνη – Ξενίδη.

Στα Σιτόμενα, πρόεδρος εκλέγεται ο Βασίλειος Χαλβατζής που έλαβε 139 σταυρούς. Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Μαγγίνας, έλαβε 76 σταυρούς.

Στην κοινότητα Στράτου, πρόεδρος εκλέγεται ο Τάσος Πατσέας.

Στις Παπαδάτες Αρακύνθου πρόεδρος εκλέγεται ο κ. Τούρκας. Από το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχε, εκλέγονται ακόμη οι κ. Τσιρώνης, Γιαννόπουλος και Μωραϊτη.

Στο Δοκίμι,  ο Δημήτρης Στεφανάτος έλαβε 497 ψήφους, έναντι 446 που έλαβε ο κ. Βασίλης Παπούτσης και 377 που έλαβε ο κ. Νταλαγιώργος.

Στην Παραβόλα πρώτος σε ψήφους είναι ο κ. Γιαννακάς με 235, ενώ ακολουθεί ο κ. Μουτάφης με 206.

Στα Οχθια, επανεξελέγη ο Χρήστος Αδάμος. Η παράταξη στην οποία συμμετείχε έλαβε 205 ψήφους και εκλέγει ακόμη τους Δ. Τσαμπάζη και Ι. Καμπέρη. Από τον δεύτερο σε ψήφους συνδυασμούς εκλέγονται οι Φ. Πούλιος και Δ. Μπραζιώτης.

Στην Καμαρούλα πρόεδρος εξελέγη ο κ. Αλέξης Μερμίγκας με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του ο οποίος έλαβε 336 ψήφους (3 μέλη), έναντι των 160 (2 μέλη) που έλαβε ο συνδυασμός του κ. Δημήτρη Στυλιαρά.

Στη Νέα Αβόρανη πρόεδρος εξελέγη ο κ. Παναγιώτης Δαμασκηνός ενώ η παράταξή του έλαβε συνολικά τέσσερις έδρες. Τα υπόλοιπα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης είναι η Βασιλική Παγανιά, ο Θεόδωρος Λανάρας και η Σοφία Σβαρνιά. Μία έδρα στο τοπικό συμβούλιο κατέλαβε η μειοψηφούσα παράταξη, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό το όνομα που εκλέχθηκε.

Στην Τοπική Κοινότητα Κυρα-Βγένας της Δ.Ε. Παραβόλας,  ψήφισαν 164, Άκυρα -Λευκά: 5 και Έγκυρα 159.  Πρόεδρος εκλέγεται ο Θωμάς Καραντζίνης με  124 ψήφους (είναι η 3η του θητεία) . Ακολουθεί ο Ευθύμιος Καραντζίνης με 35 ψήφους .

Ο Βαγγέλης Γρίβας εκλέγεται στην Σκουτερά.

Ετικέτες

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close