ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Απόστολος Κατσιφάρας: «Καθυστερήσεις, δικαιολογίες και ψέματα»

Κριτική για τα στοιχεία που παρέθεσε χθες ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο, Απόστολος Κατσιφάρας.

Η ανακοίνωση του κ. Κατσιφάρα αναφέρει:


«Στην χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου φάνηκαν καθαρά οι αδυναμίες τα λάθη και οι αστοχίες του κ Φαρμάκη και της Περιφερειακής Αρχής στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρόσφατες πλημύρες.

ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΕ να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το έφερε απροετοίμαστο και μετά από πολλές πιέσεις των παρατάξεων και χωρίς να έχει προσκαλέσει κανέναν Δήμαρχο και φορέα που έχει πληγεί από τις πλημμύρες για να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

ΚΑΤΕΦΥΓΕ σε αόριστες δικαιολογίες, ψέματα και ανακρίβειες για να αποποιηθεί τις ευθύνες του.

ΕΜΕΙΣ απαντήσαμε και απαντούμε πάντα με στοιχεία

54.700.000 Εκ ευρώ σύνολο παρέλαβε ο κος Φαρμάκης σε ενταγμένα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε ποτάμια, ρυάκια και χειμάρρους.

ΠΕ ΑΙΤΝΙΑΣ 14.000.000

ΠΕ ΑΧΑΙΑΣ 21.050.000

ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ 10.000.000

ΕΔΡΑΣ ΠΔΕ 9.700.000

ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ, λοιπόν το 2019 ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και συνεκτικό και δεν πρόσθεσε απολύτως τίποτε παρά ελάχιστα, ενώ με τερτίπια και ψέματα αντί να το υλοποιήσει προσπαθεί μόνο να το οικειοποιηθεί.

Η κατάσταση δυστυχώς σε όλη την περιφέρεια συνεχίζει ακόμη να είναι δύσκολη και προβληματική. Οι ζημιές είναι εκτεταμένες σε υποδομές, οδικά δίκτυα, γέφυρες, επιχειρήσεις εστίασης, κατοικίες, αγροτικές εκμεταλλεύσεις κτηνοτροφικές μονάδες, αποθήκες και αγροτικό εξοπλισμό.

ΤΟΝΙΣΑΜΕ, πάλι ότι με ΕΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ και ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ αποκατάσταση δεν γίνεται. ΕΠΑΝΑΛΑΒΑΜΕ, ότι κινείται με αργούς ρυθμούς, χωρίς σχέδιο και το κυριότερο δεν κινητοποιεί όλες τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις της περιοχής.

ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ, και έγινε αποδεκτό ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις ο Περιφερειάρχης άμεσα να προκαλέσει Ευρεία σύσκεψη στην Πάτρα με όλους τους Φορείς, τους Δημάρχους τους Βουλευτές καθώς και με την Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των κρίσιμων Υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Πολιτικής προστασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών για να υπάρχουν από κοινού δεσμεύσεις, ώστε να μην μείνουν μόνοι τους η Περιφέρεια και οι Δήμοι και οι πληγέντες.

Μπροστά μας είναι ο δρόμος της διεκδίκησης».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button