Γεγονότα

Απορρίφθηκε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με αιρετούς του τ. δήμου Παραβόλας

epi-paravolaΠαρουσία Δημοτικών Συμβούλων μόνον από την πλειοψηφία, αφού οι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης απουσίαζαν αν και νόμιμα εκλήθησαν, σύμφωνα με το σχετικό πρακτικό, συνεδρίασε στις 13 Φεβρουαρίου η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αγρινίου, προεδρεύοντος του αρμοδίου αντιδημάρχου Χρήστου Γκούντα, για να εξετάσει την περίπτωση εξωδικαστικού συμβιβασμού για τα χρήματα που διεκδικούν 18 αιρετοί του τέως δήμου Παραβόλας, σχετικά με έξοδα παράστασης, μετακίνησης κλπ, που δεν τους είχαν καταβληθεί.

Τη σχετική αγωγή οι αιρετοί την κατέθεσαν τον Οκτώβριο του 2013 ζητώντας από τον δήμο Αγρινίου (που συγχώνευσε τον τέως δήμο Παραβόλας το 2010 με τον “Καλλικράτη”) να τους καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά που υπερβαίνουν τις 60 χιλιάδες ευρώ.

Η απαίτηση αυτή των αιρετών είχε προκαλέσει θυμηδία την περίοδο που έγινε γνώστη στην τοπική κοινωνία και πριν λίγες μέρες, παρά το σκεπτικό της νομικής υπηρεσίας του δήμου, η Οικονομική Επιτροπή ομοφώνως αποφάσισε να μην προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό που τους αιτούντες την αποζημίωση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η υπόθεση θα οδηγηθεί στις αίθουσες των διοικητικών δικαστηρίων που θα αποφανθούν σχετικά με τις απαιτήσεις των πρώην αιρετών του τ. δήμου Παραβόλας.

Δείτε ολη την απόφαση ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close