ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Απονοµή τιµητικού βραβείου «Walter Scheel Medaille» στην εταιρία Τρικαλινός Αυγοτάραχο

Σπουδαία στιγµή για τη χώρα µας και µια συγκινητική βραδιά για την Εταιρία Τρικαλινός, την ηγέτιδα στην παραγωγή του Αυγοτάραχου, υπήρξε η 29η Μαρτίου 2022.

Η απονοµή στην εταιρία του τιµητικού Βραβείου -Walter Scheel Medaille- αποτελεί µια διεθνή αναγνώριση στη συνολική προσφορά της οικογένειας Τρικαλινός, για την αδιάκοπη αφοσίωσή στην εφαρµογή, τη βελτίωση και εξέλιξη της παραγωγής του Αυγοτάραχου.


Ο Walter Scheel Association ιδρύθηκε το 1991, µε σκοπό οι προσωπικότητες που έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στη διατήρηση της Ευρωπαϊκής Οίνο-Γαστρονοµικής Κουλτούρας – να βραβευθούν µε το µετάλλιο που φέρει το όνοµα του τέταρτου και πιο αγαπητού Προέδρου της Γερµανίας.

Προστάτης του βραβείου υπήρξε ο εκλιπών Valéry Giscard d’Estaing, πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής ∆ηµοκρατίας.

Με µια συγκινητική και τιµητική οµιλία, ο Πρόεδρος του Οργανισµού Christophe Wirtz, παρέδωσε το Βραβείο στο Ζαφείρη Τρικαλινό, Πρόεδρο της οµώνυµης εταιρίας, αναφέροντας µεταξύ άλλων:
«Από τα µέσα του 19ου αιώνα, η Οικογένεια Τρικαλινός επεξεργάζεται τα αυγά του Κέφαλου που αλιεύεται στο Ιόνιο και το µετατρέπει σε µια απαράµιλλη λιχουδιά, το Αυγοτάραχο.
∆ιάσηµο σε κάθε ψαράδικο έθνος –ως «Bottarga» στην Ιταλία, ως «Karasumi» στην Ιαπωνία, ως «Poutargue» στη Γαλλία– το Trikalinos Αυγοτάραχο, που τώρα στην τέταρτη γενιά του ηγείται ο Ζαφείρης, αντιπροσωπεύει το αποκορύφωµα µιας χειροτεχνικής παράδοσης, που πηγαίνει πίσω ιστορικά στην Ελλάδα από τη Βυζαντινή περίοδο.

∆ηµιουργηµένο µε λίγες µόνο, αλλά ακριβείς κινήσεις και τυλιγµένο µε φυσικό κερί µέλισσας, διαθέτει µοναδική τρυφερότητα και αρωµατική πολυπλοκότητα τέτοια, ώστε να το αναζητούν οι κορυφαίοι Chef σε όλο τον κόσµο: από τους αδερφούς Roca στη Girona, µέσω του Alain Passard µέχρι τον Peter Goossens, σε εστιατόρια στην Ταϊπέι, στο Σικάγο και στο Τόκιο. Ένα ταπεινό και αρχαίο προϊόν σε εξαιρετικά εκλεπτυσµένη µορφή – η ίδια η ουσία της θάλασσας».

Προς τιµήν της φροντίδας και της περαιτέρω ανάπτυξης αυτού του προϊόντος, ο Ζαφείρης Τρικαλινός τιµήθηκε µε το XVII Μετάλλιο Walter Scheel. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριµένη -πολύ τιµητική βράβευση-δίνεται σε Ελληνική Εταιρία!

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button