Γεγονότα

Απομακρύνεται ο κίνδυνος διακοπής ρεύματος στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου

epi-mes-nero Η σκληρή αντίδραση του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στην πρόθεση της ΔΕΗ  να διακόψει το ρεύμα στις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου με τον κίνδυνο χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς νερό, είχε αποτέλεσμα αφού τόσο η παρέμβαση της ΡΑΕ όσο και του Συνηγόρου του Πολίτη, απέτρεψαν τελικά την εξέλιξη αυτή.

 Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης απέστειλε ευχαριστήριες επιστολές. Αναλυτικά:

Ευχαριστήρια επιστολή Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, προς πρόεδρο της Ρ.Α.Ε. Δρ. Νικόλαο Βασιλάκο.

Κύριε Πρόεδρε,

Θέλω, εκ μέρους όλων των δημοτών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας για την άμεση αντίδραση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στην αίτηση λήψης προσωρινών μέτρων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ι.Π. Μεσολογγίου κατά της απόφασης της Δ.Ε.Η. Α.Ε. να διακόψει την ηλεκτροδότηση για υφιστάμενες οφειλές.

Χάρη στην έγκαιρη παρέμβασή σας, απετράπησαν οι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία επιπτώσεις που θα είχε η εφαρμογή του προγράμματος διακοπών, ενώ παράλληλα προχωρά άμεσα και επί της ουσίας η ρύθμιση των ζητημάτων μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης και της Δ.Ε.Η. με την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία ενώπιον του Συνηγόρου του Καταναλωτή.

Οι ενέργειές σας δίνουν ανάσα στη Δημοτική Επιχείρηση, η οποία διανύει περίοδο μεγάλων οικονομικών δυσκολιών άμεσα προερχόμενες από τις γενικές συνθήκες οικονομικής κρίσης που ταλανίζουν τη χώρα και καθιστούν ιδιαίτερα δυσχερή την είσπραξη εσόδων από τους καταναλωτές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεσολογγίου, κατά τη χθεσινή του Συνεδρίαση, χαιρέτησε τη σπουδαιότητα των ενεργειών τόσο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας όσο και του Συνηγόρου του Καταναλωτή,  ενώ ομόφωνα αποφάσισε τη στήριξη και των επόμενων ενεργειών που θα γίνουν από την Δ.Ε.Υ.Α. Ι.Π. Μεσολογγίου.

Και πάλι σας ευχαριστούμε θερμά για την άμεση και ζωτική για τους δημότες μας παρέμβασή σας.

 

  Ευχαριστήρια επιστολή Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή κο Ευάγγελο Π. Ζερβέα.

Κύριε Συνήγορε,

Θέλω, εκ μέρους όλων των δημοτών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας για την άμεση αντίδραση σας μετά την κατάθεση αίτησης λήψης προσωρινών μέτρων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ι.Π. Μεσολογγίου ενώπιον της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κατά της απόφασης της Δ.Ε.Η. Α.Ε. να διακόψει την ηλεκτροδότηση για υφιστάμενες οφειλές.

Τόσο με τις τωρινές συστάσεις σας, όσο και με τις συστάσεις ήδη από τον Αύγουστο του 2013 προς τη Δ.Ε.Η., συνδράματε στην αποτροπή των επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία επιπτώσεων που θα είχε η εφαρμογή του προγράμματος διακοπών.

Εξίσου σημαντικός είναι και ο άμεσος ορισμός ημερομηνίας κατά την οποία προβλέπεται η συμβιβαστική επίλυση ενώπιόν Σας των ζητημάτων που έχουν τεθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση, μεταξύ άλλων και της οφειλής προς τη Δ.Ε.Η. Θεωρούμε τη συμβολή σας καθοριστική για την ουσιαστική επίλυση των διαφορών αυτών.

Οι ενέργειάς σας σε συνδυασμό με τις ενέργειες της Ρ.Α.Ε. δίνουν ανάσα στη Δημοτική Επιχείρηση, η οποία διανύει περίοδο μεγάλων οικονομικών δυσκολιών άμεσα προερχόμενες από τις γενικές συνθήκες οικονομικής κρίσης που ταλανίζουν τη χώρα και καθιστούν ιδιαίτερα δυσχερή την είσπραξη εσόδων από τους καταναλωτές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεσολογγίου, κατά τη χθεσινή του Συνεδρίαση, χαιρέτησε τη σπουδαιότητα των ενεργειών τόσο των δικών σας όσο και της Ρ. Α. Ε.,  ενώ ομόφωνα αποφάσισε τη στήριξη και των επόμενων ενεργειών που θα γίνουν από την Δ.Ε.Υ.Α. Ι.Π. Μεσολογγίου.

Και πάλι σας ευχαριστούμε θερμά για την άμεση και ζωτική για τους δημότες μας παρέμβασή σας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button