Γεγονότα

Απόλυση Eρ. Γαλούνη από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

po-galounis

 

Ποινική καταδίκη επικαλέστηκε το ίδρυμα και αποφάσισε την έκπτωση από την υπαλληλική σχέση του πρώην δημάρχου Αλυζίας .

Τη   λύση και έκπτωση της υπαλληλικής σχέσης ενός εργαζομένου του αποφάσισε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Και η εξέλιξη αυτή δεν θα είχε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν ο υπάλληλος αυτός δεν ήταν ο Ερωτόκριτος Γαλούνης. Ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει διατελέσει δήμαρχος Αλυζίας, πρόεδρος της ΕΑΣ Ξηρομέρου, δημοτικός σύμβουλος σήμερα φιλοδοξώντας μάλιστα να συνεχίσει την προσφορά του στα κοινά διεκδικώντας   τη δημαρχία  Ξηρομέρου, σύμφωνα τουλάχιστον με τη φημολογία.

Το ίδρυμα που εδρεύει στην Πάτρα και που προέκυψε από την συνένωση του ΤΕΙ της αχαϊκής πρωτεύουσας και του ιδρύματος του Μεσολογγίου απέστειλε  στην αρμόδια διεύθυνση του  υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τη διαπιστωτική πράξη  της αυτοδίκαιης  λύσης και έκπτωσης της υπαλληλικής σχέσης του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη , υπαλλήλου κλ. ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας λόγω ποινικής καταδίκης, όπως επίσης και την βεβαίωση Διαγραφής του από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

Ο κ.Γαλούνης υπήρξε επί δεκαετίες εργαζόμενος του ΤΕΙ Μεσολογγίου ωστόσο ελάχιστα υπηρέτησε  στην οργανική του θέση σε διάφορα αντικείμενα του ιδρύματος καθώς κατά κύριο λόγο εργαζόταν αποσπασμένος σε άλλες υπηρεσίες είτε στην Αττική είτε αλλού. Ωστόσο η επίκληση από το ΤΕΙ  της ποινικής καταδίκης του πρώην δημάρχου ως αιτία της απόλυσης του (μόλις λίγους μήνες πριν από τη συνταξιοδότησή του) αναπόφευκτα προκαλεί την εκτίμηση πως επρόκειτο για μία υπόθεση του 2005 όταν είχε μια αντιδικία («για ένα μαντρί» όπως λένε στο Ξηρόμερο) με δημότη της Αλυζίας. Ωστόσο εάν πρόκειται για αυτό ερωτηματικό προκαλεί γιατί απαιτήθηκε να περάσει  τόσο χρονικό διάστημα και αν αυτό σχετίζεται με το γεγονός πως το ίδρυμα πλέον διοικείται από την Πάτρα.

Το θέμα προκαλεί συζητήσεις στο Ξηρόμερο ενώ το «Γεγονός» απευθύνθηκε και στον ίδιο τον κ.Γαλούνη.  Εκτιμούμε πάντως ότι ο  ίδιος ως δημόσιο πρόσωπο που φιλοδοξεί να συνεχίσει την προσφορά του στα κοινά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την υπόθεση.

Εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button