Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Απολυμαίνονται οι κάδοι στον Δήμο Αγρινίου

Επιχείρηση απολύμανσης των κάδων απορριμμάτων πραγματοποιεί η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου. Συνεργεία του Δήμου με το ειδικό πλυντήριο κάδων πλένουν και απολυμαίνουν όλους τους κάδους, εσωτερικά και εξωτερικά, με ζεστό νερό και απολυμαντικά υγρά.

Οι απολυμάνσεις των κάδων θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα ώστε να καλυφθούν, όσο το δυνατόν, περισσότερες περιοχές του Δήμου Αγρινίου.


Οι πολίτες και οι επαγγελματίες του Δήμου Αγρινίου πρέπει  να γνωρίζουν ότι:

 • Τα οικιακά απορρίμματα πρέπει να τοποθετούνται σε καλά δεμένους ανθεκτικούς σάκους.
 • Δεν αφήνουμε τις σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες.
 • Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση σάκων απορριμμάτων έξω από τους κάδους μηχανικής αποκομιδής και γύρω από αυτούς.
 • Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος αναζητούμε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο ή κρατάμε τη σακούλα στο σπίτι για μια ακόμη ημέρα.
 • Δεν επιτρέπονται υγρά απόβλητα ή απόβλητα που μπορούν να προκαλέσουν ρύπανση στον κάδο ή ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά στον κάδο ή ζημιά σε οποιοδήποτε σημείο ή μηχανισμό του κάδου (π.χ. κολλώδεις ή τοξικές ουσίες, μέταλλα, πέτρες κ.α.).
 • Δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται ογκώδη απορρίμματα όπως παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές ή παλιά στρώματα.
 • Δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται άχρηστα υλικά από ανακαινίσεις και κατεδαφίσεις, προϊόντα εκσκαφών, κουφώματα, κλπ. Εκτός των άλλων, όταν στους κάδους απορριμμάτων βάζουμε τέτοια υλικά, προκαλούνται προβλήματα και φθορές στους κάδους και τα απορριμματοφόρα και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του προσωπικού καθαριότητας.
 • Τα απορρίμματα από κουζίνες εστιατορίων, καφενείων και κρεοπωλείων θα πρέπει, πριν τοποθετηθούν στους σάκους, να έχουν στραγγιστεί επιμελώς.

Ειδικά τα Σαββατοκύριακα, παρακαλούνται οι δημότες,  να  εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους μέχρι το βράδυ  του Σαββάτου και  να μην κατεβάζουν ξανά σκουπίδια έως το  πρωί της Δευτέρας.

«Υπενθυμίζουμε την υποχρέωση για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας. Στους παραβάτες επιβάλλονται πρόστιμα με βάση τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

smart

 

smart

 

smart

 

Χορηγούμενη

3 Σχόλια

 1. Καλό θα ήταν να βάλουν κάδους και έξω από κάθε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής ή φαστ φουντ ώστε να μην επιβαρύνουν με τη σειρά τους,τους κάδους που εξυπηρετούν και τους υπόλοιπους σε μια γειτονιά.

  1. Μακάρι να γίνει παντού.Αν και πιστεύω ότι όπως πάντα θα γίνει εκεί που έχουν φίλους-συγγενεις-υποχρεωσεις οι “αρμόδιοι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button