ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Σε απολογία 17 εργαζόμενοι του Δήμου Αγρινίου γιατί δεν δούλεψαν υπερωρίες

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αγρινίου:

Την περασμένη Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Αγρινίου και ενημερώθηκαν για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων για ολόκληρο το 2019.

«Στη συνάντηση, μας έγινε γνωστό ότι ακόμα δεν έχουν πληρωθεί οι υπερωρίες, παρά τις συνεχόμενες διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής. Αντίθετα, έχουν ξεκινήσει και οι εκβιασμοί, ήδη έχουν κληθεί 17 εργαζόμενοι σε απολογία γιατί δε δούλεψαν υπερωρίες την Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2019», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε να γνωστοποιήσει το πρόβλημά τους. Επίσης ανέφερε «ότι είναι απαράδεκτο να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και να καλούνται μάλιστα σε απολογία, πόσο μάλλον όταν οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι που τoν λειτουργούν, πολλές φορές και με υπεράνθρωπες προσπάθειες».

«Δε θα μας έκανε εντύπωση όλα τα παραπάνω να γίνονται και με αφορμή τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να βάλει του ιδιώτες στις υπηρεσίες του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου αλλά και της καθαριότητας. Μιας και η Δημοτική Αρχή έχει την ίδια λογική, των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας» σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» που απαιτεί:

• Να πληρωθούν άμεσα οι υπερωρίες των εργαζομένων, με πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής.
• Να παρθούν πίσω άμεσα και εγγράφως, οι απολογίες των 17 εργαζομένων.

«Πάγια θέση της παράταξής μας είναι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με 5θημερο, 8ωρο (40 ώρες τη βδομάδα) και οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες του Δήμου να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό, και με προσλήψεις, οι οποίες θα βαραίνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι τους Δημότες με νέα Δημοτικά τέλη», καταλήγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button