ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αποκαταστάθηκε βλάβη στον αγωγό της Μακρυνείας – επιμένουν τα προβλήματα υδροδότησης

«Το νερό παρέχεται στους καταναλωτές αποκλειστικά για τις ανάγκες ύδρευσης», λέει η ΔΕΥΑ - σε εξέλιξη η αντικατάσταση τμήματος κεντρικού αγωγού υδροδότησης Μακρυνείας

To Σάββατο το απόγευμα επιδιορθώθηκε μεγάλη ζημιά που προκλήθηκε σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης στην Μακρυνεία, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με κατοίκους, να μην υπάρχει υδροδότηση από το απόγευμα της Παρασκευής.

Τα παράπονα ήταν σφοδρότατα, μιας και το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει ήδη με προβλήματα στα χωριά της συγκεκριμένης περιοχής και την ΔΕΥΑ Αγρινίου, να εκδίδει ανακοινώσεις για χρηστή χρήση του νερού.


Πριν μερικές ημέρες η ΔΕΥΑ Αγρινίου έκανε έκκληση για ορθολογική χρήση του νερού καθώς από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου καταγράφηκε υπερκατανάλωση στις περιοχές των ΔΕ Αρακύνθου & Μακρυνείας.

Έκανε γνωστό ακόμη ότι πολιτικά οχήματα της ΔΕΥΑΑ αλλά και υπηρεσιακά επιτηρούν τα δίκτυα για παράνομες υδρεύσεις και αρδεύσεις. «Το νερό παρέχεται στους καταναλωτές αποκλειστικά για τις ανάγκες ύδρευσης. Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε το νερό με οικονομία», ανέφερε η ΔΕΥΑ μεταξύ άλλων στο μήνυμα της.

Άρδευση

Το πρόβλημα δημιουργείται λόγω της ανάγκης της άρδευσης και φέρεται πως υπάρχουν παράνομες παροχές για να ποτιστούν οι καλλιέργειες και τα χωράφια από το πόσιμο νερό καθώς στην περιοχή δεν λειτουργούν ΤΟΕΒ. Κάποιοι στρέφονται σε αυτή τη λύση δίχως να έχουν επιλογή. Όμως έτσι δημιουργείται τεράστια έλλειψη σε οικίες καθώς το νερό δεν αποκαθίσταται άμεσα.

Τις τελευταίες ημέρες τα προβλήματα ήταν πολλά και το agriniopress δέχθηκε αρκετές οχλήσεις από κατοίκους χωριών της Μακρυνείας που εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την «λειψυδρία» που παρατηρούνταν. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε να δέσει το γλυκό και η βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης που επιδιορθώθηκε χθες.

Το δίκτυο είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορει να «σηκώσει» άρδευση, είναι καθαρά για ύδρευση δηλαδή για οικιακή χρήση και κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με το ίδιο σκηνικό.

Κεντρικός αγωγός

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται και η αντικατάσταση τμήματος κεντρικού αγωγού υδροδότησης Μακρυνείας, από την περιοχή Ζευγαρακίου έως τις Παπαδατες.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή που θα αναβαθμίσει την ποιότητα και χαρακτηριζόταν απαραίτητο. Δεν θα επηρεάσει όμως τις ποσότητες νερού του δικτύου.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button