Ελλάδα

Αποκάλυψη νέου «παραδικαστικού» με ψευδή πιστοποιητικά για εμπόρους ναρκωτικών

syllipsi

Τουλάχιστον 200 πιστοποιητικά, αμφιβόλου εγκυρότητας, που έχουν χρησιμοποιήσει κατηγορούμενοι για υποθέσεις ναρκωτικών για να παρουσιασθούν ως «τοξικομανείς», εντόπισε σημαντική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε κατ’ οίκον έρευνες μελών κυκλώματος που βοηθούσε στην απαλλαγή ναρκοεμπόρων με την συμμετοχή δικηγόρων και ιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα αυτή που είχε ξεκινήσει ύστερα από εξαρθρώσεις δύο προηγούμενων ομάδων διακίνησης ναρκωτικών, οδήγησε στην σύλληψη μίας δικηγόρου με γραφείο στο Παγκράτι, και ενός 70χρονου ιατροδικαστή που είχε χρησιμοποιηθεί σαν πραγματογνώμονας σε σειρά παρομοίων υποθέσεων. Επιπλέον είχε προχωρήσει σε γνωματεύσεις σε σειρά σοβαρών υποθέσεων, όπως στην περίπτωση δολοφονίας της μικρής Αννυ, βουλγαρικής καταγωγής στον Αγιο Παντελεήμονα κλπ.
Επίσης συνελήφθησαν και δύο ψυχίατροι που εργάζονται σε μεγάλο σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας αλλά και σε μεγάλη ιδιωτική κλινική. Κατηγορούμενη ακόμη είναι μια ιδιώτης. Μάλιστα στην δικογραφία περιέχονται δεδομένα από υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών όπου φαίνονται οι παράνομες συνεννοήσεις του κυκλώματος.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για μια εξαιρετικής σημασίας υπόθεση που αφορά έκνομες ενέργειες στον δικαστικό χώρο. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο το ίδιο κύκλωμα να «εξυπηρετούσε» μεγαλύτερο κύκλο δικηγόρων και κατηγορουμένων για διακίνηση ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι παρόμοιες μεθοδεύσεις είχαν αποκαλυφθεί την περίοδο 2004-2006 σε έρευνες για την δράση του παραδικαστικού κυκλώματος.
tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button