Γεγονότα

Αποκαλύψεις για "πάρτι" συνεταιριστών-αγροτοσυνδικαλιστών, εμπλέκουν και Αγρινιώτη

epi-xrimata-agrotesΑποκαλυπτικό το σημερινό δημοσίευμα της Realnews για  φαγοπότι  αγροτοσυνδικαλιστών  σε ΓΕΣΑΣΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, και ΣΥΔΑΣΕ.

Συγκεκριμένα, σε πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα Π Αθανασίου, αποκαλύπτεται ότι την περίοδο 1994-2011 και εν μέσω κρίσης δηλαδή, τα «γαλαζοπράσινα» συνεταιριστικά και αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη περνούσαν …  και περνάνε «μπέικα» στην υγεία των κορόιδων αγροτών και του υπόλοιπου φτωχοποιημένου λαού σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ παίρνοντας υπερωρίες, αποζημιώσεις πλαστών συνεδριάσεων, επιδόματα αρνιών, γαλοπούλας, καφενείου (!), ενώ διέμεναν … και διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία!

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα εμπλέκει επωνύμως γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή της ΣΥΔΑΣΕ από την περιοχή του Αγρινίου, ενώ εξωφρενικά έως εξοργιστικά είναι τα όσα αποκαλύπτονται για τα μέλη των διοικήσεων των τριών μεγάλων συνεταιριστικών και αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων.

Γράφει χαρακτηριστικά η Real σχετικά με τον ντόπιο αγροτοσυνδικαλιστή ότι άνοιξε μαζί με την ταμία της Οργάνωσης λογαριασμό όπου και  εισέρεαν  ποσά των επιχορηγήσεων , χωρίς απόφαση του Δ.Σ.  Μάλιστα η τελευταία ταμίας κατέθεσε ότι όσα μετρητά έβγαζε από λογαριασμούς τα έδινε στον γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή της ΣΥΔΑΣΕ που φέρεται , πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα  να είχε ουκ ολίγες δαπάνες . Μόνο το 2012 ξόδεψε για βενζίνες 7740 ευρώ διαμονή 10227 ευρώ και σίτιση 2223 ευρώ. Στη βενζίνη το παράκανε σε ένα μήνα Απρίλιο έβαλε 1172 ευρώ

«Ο ίδιος ήταν στην Αθήνα και τα τιμολόγια για βενζίνη κόβονταν στα Γιάννενα, την Αμφιλοχία, το Αντίρριο, το Αγρίνιο, τον Προμαχώνα.» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Real.

 ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΣΕΓΕΣ

Να θυμίσουμε πως μόλις πριν από λίγες μέρες, σε βάθος έλεγχο από το 1994 έως σήμερα στα οικονομικά των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα πορίσματα των ελέγχων για την πενταετία 2007 -2011 που δημοσιοποίησε   η εφημερίδα Καθημερινή. Στα πορίσματα αποτυπώνονται αδιαφάνεια στις συναλλαγές και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος, τη σχετική εντολή έχει δώσει ο πρωθυπουργός. Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι αγρότες αξιώνουν να πληροφορηθούν υπεύθυνα που διατέθηκαν τα σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία επιχορηγήθηκαν από τον ΕΛΓΑ οι αγροτικές οργανώσεις από το 1994 και μετά. Βούληση της κυβέρνησης, προσθέτει, είναι η κατάργηση της παράλογης αυτής χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τα πορίσματα, δαπάνες ταξιδιών πληρώνονταν δύο και τρεις φορές, χωρίς να καταβάλλονται παραστατικά, ενώ ενοικιάζονταν διαμερίσματα για συνδικαλιστές.

Τα πορίσματα αφορούν την οικονομική διαχείριση της πενταετίας 2007-2011 και την τύχη των 14 εκ. ευρώ που έλαβαν οι 3 οργανώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Τα πάντα στην ΠΑΣΕΓΕΣ έχουν γίνει υπό το πρίσμα διαφάνειας είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρός της Τζανέτος Καραμίχας.

Με επιστολή του προς την Καθημερινή ο κ. Καραμίχας κάνει λόγο για πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας ως προς το πόρισμα του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΣΕΓΕΣ που διενέργησε η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button