Δυτική Ελλάδα

Αποκαλύψεις Αλεξιάδη:Τέλος οι αντικειμενικές για τα ακίνητα το 2017 – Νέα υπόσχεση για μείωση του ΕΝΦΙΑ

po-enfia

“Κλείνει” το 2017 το κεφάλαιο των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων κι έπεται… αντικατάσταση
– Ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλά για μείωση της φορολογίας βάσης
– Πως συνδέει τη μείωση του ελληνικού χρέους
– “Πρόθεσή μας ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που θα είναι δίκαιο και αναπτυξιακό”
– Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής του φόρου υπεραξίας ακινήτων

Την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να “κλείσει” το 2017 το κεφάλαιο των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και να το αντικαταστήσει με ένα σύστημα αξιόπιστης απεικόνισης των εμπορικών τιμών, βάση υπολογισμού της φορολογίας των ακινήτων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κάτι το οποίο είχε αποκαλύψει πρόσφατα και το newsit.gr.

Μιλώντας στο συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας “Prodexpo”, ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε κοινωνικό διάλογο εντός του 2017 προκειμένου να υπάρξει μείωση της φορολογίας βάση των όσων έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Στον τομέα των ακινήτων, είπε ο αναπληρωτής υπουργός, θα υπάρξει μείωση της φορολογίας βάσης, υπενθυμίζοντας, τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ο φόρος υπεραξίας ακινήτων

Σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο εφαρμογής του φόρου υπεραξίας ακινήτων από το επόμενο έτος μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής του φόρου, ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο μηχανισμός για την υλοποίησή του αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αναβολή του.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης αφού προδιέγραψε τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών, που είναι η κατάθεση των δύο νομοσχεδίων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, είπε ότι θα ακολουθήσει το νέο περιουσιολόγιο και μετά απ’ αυτό η αλλαγή του συστήματος των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων το 2017. Θα κλείσουμε το κεφάλαιο αυτό και θα πάμε σε ένα σύστημα αξιόπιστης απεικόνισης των εμπορικών τιμών των ακινήτων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο υπουργός τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που θα είναι δίκαιο και αναπτυξιακό. Στο σημείο αυτό κάλεσε τους φορείς της αγοράς ακινήτων να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αλλάξει το κλίμα αποεπένδυσης και να υπάρξει επενδυτική ανάπτυξη στην αγορά ακινήτων.

Αναφερόμενος γενικότερα στις προτεραιότητες της πολιτικής της κυβέρνησης είπε ότι πέραν όλων των άλλων πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα του χρέους κάτι που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close